Random Article


Review: Ghost #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Geweldig tekenwerk van Ryan Sook.

Op zijn slechtst


Voorspelbaar verhaal.


Ghost, een afgestofte superheldin van Dark Horse, probeert Chicago van demonen te ontdoen en meer te ontdekken over haar verleden…

0
Posted 22/12/2013 by

 
Full Article
 
 

Back when I had a job and a name and a life. I was someone.

Ghost is zo’n superheldin die in het begin van de jaren negentig werd geïntroduceerd door Dark Horse. Inmiddels wil de uitgever weer een poging doen om een nieuw superheldenuniversum op te starten. Vandaar dat Ghost weer wordt afgestoft…

De journaliste Elisa Cameron ontdekte jaren geleden dat de burgemeester van Chicago eigenlijk een demon is. Via een special apparaat laat hij zijn vriendjes uit een ander universum binnenkomen, waarna hij ze benoemt op invloedrijke posities. Toen de burgemeester doorhad dat Elisa zijn identiteit had ontdekt verbande hij haar naar de helse dimensie waar hij vandaan komt. Een groepje paranormale onderzoekers haalde haar terug. Maar een deel van Elisa bleef in de heldimensie achter waardoor haar geheugen niet compleet is. Ze ontdekt dat ze de dichtheid van haar lichaam kan veranderen en neemt de identiteit van Ghost aan…

Het verhaal wordt geschreven door Kelly Sue DeConninck (Pretty Deadly, Captain Marvel) en Chris Sebla (High Crimes). Helaas weten ze niets meer dan een voorspelbare bende op het papier te zetten. In het verleden gebruikten we nog weleens het argument dat jongere lezers, die minder blasé zijn, hier nog wel plezier aan kunnen beleven. In dit geval twijfelen we daar aan.

Het tekenwerk van Ryan Sook (Wednesday Comics, Action Comics) zorgt er in ieder geval voor dat de lezer op grafisch vlak nog wat moois krijgt voorgeschoteld. En ook met Terry Dodson (Uncanny X-Men) als covertekenaar mag je stellen dat er moeite wordt gedaan om deze titel een aantrekkelijke verpakking te geven. Het is alleen jammer dat de  inhoud hierbij wat achterwege blijft…

Ghost #1 bij archonia.com

             Ghost 001-1    Ghost 001-2

            Ghost 001-3    Ghost 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.