Random Article


Review: Manifest Destiny #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Beter dan het eerste deel. De makers focussen zich nu volledig op het verhaal.

Op zijn slechtst


Clichés worden niet vermeden.


In Manifest Destiny #2 trekt het gezelschap van Lewis en Clark dieper door in de binnenlanden van Amerika en ontdekken ze zaken die ze liever zouden vergeten…

0
Posted 17/12/2013 by

 
Full Article
 
 

There wasn’t a scream.

De trektocht van Lewis en Clark is een vertelling die hoort bij het jonge land dat Amerika nog steeds is. De geschiedenisboeken leren ons dat beide heren door Thomas Jefferson werden aangesteld om het westelijk deel van de Verenigde Staten in kaart te brengen. Wat voor planten en dieren waren er te vinden? Woonden er indianenstammen? Lagen er bodemschatten op ontginning te wachten? Het idee moge duidelijk zijn. Manifest Destiny laat zien wat er echt gebeurde tijdens die tocht…

In deel één lazen we dat Lewis en Clark er serieus rekening mee hielden dat er nogal wat haken en ogen aan de tocht zaten. Er waren alleen maar mensen gerekruteerd zonder familie. En we zagen al snel waarom. De bemanning wordt aangevallen door een minotaurusachtig wezen dat ze maar ternauwernood weten te doden.

In dit tweede deel weet schrijver Chris Dingess (The Amazing Spider-Man) de spanning op te drijven. Het moge duidelijk zijn dat het gros van de expeditieleden geen rekening had gehouden met deze ellende. Woeste beren en wilde indianen, ok. Maar monsters?! De autopsie door Lewis brengt maar één zekerheid met zich mee. Dit monster was een kind. De ouders zijn dus nog groter. De mannen van de expeditie worden maar met moeite in het gareel gehouden. Ze besluiten om, aangezien ze toch in Louisiana zijn, het fort La Charette met een bezoekje te vereren. Daar begrijpen ze waarom de Fransen wel heel gemakkelijk afstand deden van deze staat…

Heb je het eerste deel gelezen dan biedt deze issue geen nieuwigheden. Dingess en tekenaar Matthew Roberts (Battle Pope) trekken de teugels van het verhaal wat strakker aan waardoor het nog beter wegleest dan dat het al deed. Wie op zoek is naar kritiek komt op basis van deze issue niet verder dan wat haarkloverijen. Waarom lijken de monsters op Minotaurussen? Of waarom belasten de makers zich met het cliché van een groep die deels bestaat uit criminelen? Het ligt er dik bovenop dat een dergelijke groep gaat muiten. Dat kan toch origineler?

Manifest Destiny #2 is iets beter dan zijn voorganger. We kunnen niet anders dan geboeid uitkijken naar het derde deel…

Manifest Destiny #2 bij archonia.com

      3-50fafcd1134-78a07c1739

      5-a4d11f8c536-44440f3c39

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.