Random Article


Review: Justice League 3000 #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Lekker rommelige comic.

Op zijn slechtst


Helaas is dit eerste deel nog teveel een nostalgische oefening.


De Justice League 3000 zou je vaders Justice League moeten zijn. Misschien een volgende keer. Als ze opnieuw worden gekloond…

0
Posted 16/12/2013 by

 
Full Article
 
 

I may have started this holocaust, but I’ll die before I finish it.

Bepaalde comicbookmakers hebben een rijke geschiedenis met een bepaalde uitgeverij. Toen DC Comics aankondigde dat Keith Giffen, J.M. DeMatteis en Kevin Maguire weer bij elkaar zouden komen voor een comic getiteld Justice League 3000 was het gejuich tot in België te horen. De heren waren bekend vanwege hun legendarische run op Justice League International, een redelijk geestige superheldenserie waarmee DC eind jaren tachtig veel waardering oogstte. Uiteraard waren er wat opstartproblemen waardoor Maguire het veld moest ruimen. In zijn plaats kwam een andere DC-veteraan en wel Howard Porter (JLA).

In de 31ste eeuw is een zekere Ariel Masters op de vlucht voor een groepje kwaaie aliens van de mobiele planeet Cadmusworld. De wereld waar ze zich bevindt is ooit aangevallen geweest door de vijf en het ziet er allemaal nogal post-apocalyptisch uit. Maar ze denkt dat ze erger kan voorkomen. Om dat te begrijpen wordt de lezer meegenomen naar Cadmusworld. Daar lopen de Wonder Twins rond die een Justice League-team hebben gekloond. Van het DNA-materiaal van Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash en Green Lantern werd een nieuw team gekloond. Een klein probleem: ze hebben slechts de helft van hun geheugens en oude persoonlijkheden dus dat zorgt voor allerlei problemen. Hoe deze vijf gezorgd hebben voor de ‘holocaust’ op de planeet die we in het begin zagen is één van de grote mysteries van deze comic. Het andere mysterie is: waarom de Justice League ?

Wie bekend is met Justice League International zal bepaalde mechanismen in deze comic herkennen. De springerige dialogen, de spanningen tussen de personages plus natuurlijk het licht komische sausje. Kevin Maguire wordt niet gemist. Howard Porter is prima in staat om een rijke waaier aan emoties in beeld te brengen. Helaas blijft de comic hangen op een wat gemiddeld niveau. De echte fans van Maguire en DeMatteis kunnen zich nog wentelen in nostalgie. Wie niet gehinderd wordt door dit gevoel ziet echter een wat bleue comic. Maar het is niet uit te sluiten dat dit bij zal trekken naarmate de reeks vordert…

Justice League 3000 #1 bij archonia.com

Justice League 3000 spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.