Random Article


Review: Dead Body Road #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een geslaagde combinatie van het heist en wraakgenre.

Op zijn slechtst


De dialogen lezen in het eerste kwart van de comic niet lekker.


Dead Body Road biedt een overvol verhaal dat draait om wraak en diefstal…

3
Posted 13/12/2013 by

 
Full Article
 
 

There were seven in Lake’s crew. Anders died during the heist. You just met Lake en Quint.

Justin Jordan (The Strange Talent of Luther Strode) en Matteo Scalera (Black Science) vinden elkaar in hun nieuwe Image-minireeks Dead Body Road. Tijdens een overval wordt de vriendin van Gage, de held van dit verhaal, overhoop geschoten. Natuurlijk stonden ze net aan de vooravond van een huwelijk en een lang en gelukkig leven. Het spreekt voor zich dat het wat met je doet wanneer de fleurige toekomst waar je op hoopte door derden uit je handen wordt gegrist. Gage wil bloed zien en hij is niet de enige…

De gangsters in kwestie hebben ook onderling de nodige rekeningen te vereffenen. Een aantal van hen is geschrokken van het geweld waarmee de overval gepaard ging en is er één met het geld en aanverwante zaken vandoor gegaan. Het wordt op deze manier een groots opgezet kat-en-muisspel. Diverse mensen maken jacht op elkaar om al even diverse redenen. Je zou het bijna gezellig gaan vinden.

Nu kenden we Justin Jordan al van zijn The Strange Talent of Luther Strode. Het geweld dat deze serie (en diens opvolger) kenmerkte wordt op een nogal rauwe manier voortgezet in Dead Body Road. De personages scheppen er een satanisch genoegen in om elkaar op beestachtige manieren toe te takelen. Op een van de eerste pagina’s wordt er een redelijk expliciet in beeld gebracht lijk op de pagina geslingerd. Je gaat je afvragen of de man zijn werk gebruikt als therapie? Het tekenwerk van Scalera verrast. Hij wordt nu niet ingekleurd door een dominante colorist zoals Dean White, waardoor zijn werk de tijd krijgt om te ademen. Het valt nu meer op dat hij qua stijl een broertje lijkt te zijn van Sean Murphy (Joe the Barbarian). Het werkt heeft de rauwheid dat past bij een verhaal als dit.

Deze eersteling doet niet zoveel fout. De dialogen in het begin zijn wat saai, maar verder is dit een uitstekend debuut van een nieuwe reeks…

Dead Body Road #1 bij archonia.com

      dead body road 1 dead body road 2

      dead body road 3 dead body road 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Met reeks bedoel je dat dit een ongoing geworden is? Ik dacht dat het een 6 issue mini was?
  • avatar
    
   de baard van alan moore

   T is een mini. (Ik probeerde mijn taalgebruik wat te varieren. )
   • avatar
     
    Ctulu

    Sorry, my bad :s Je taalgebruik is trouwens écht vlotter aan’t worden, keep on the good work!

    Mischien een ideetje om het op te nemen in het kort overzichtje (mini, ongoing, one-shot) samen met eventueel een genre (sci-fi, horror, superhero, noir, …)? Geen idee of dit veel werk is he :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.