Random Article


Review: Grimm Fairy Tales – Zombies and Demons (Unleashed)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: , ,
 
Inkleuring: , ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $15,99
 
Verzamelt: Demons: The Unseen #1-3 en Zombies: The Cursed #1-3
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Originele verhalen die ook los van het grote event kunnen gelezen worden.

Op zijn slechtst


De mix van verschillende tekenaars.


Nu we de twee grootste verhalen uit het Unleashed-event van Zenescope achter de rug hebben, wordt het tijd op onze aandacht te vestigen op de kleinere. Beginnen doen we met zombies en demonen…

Posted 02/12/2013 by

 
Full Article
 
 

I have only made one mistake. His name is Gerard. He is my best mistake of all.

Nu we de twee grootste verhalen uit het Unleashed-event van Zenescope achter de rug hebben, wordt het tijd om onze aandacht te vestigen op de kleinere. Elk hoofdkarakter (buiten Sela) kreeg immers een eigen miniverhaal. Vandaag bekijken we deze van Masumi in Demons: The Unseen, en Elijah in Zombies: The Cursed. Beide minireeksen werden gebundeld in het verzamelalbum Grimm Fairy Tales: Zombies and Demons.demons3coverC

In Demons: The Unseen volgen we Masumi, de demonenjaagster. Sinds haar geboorte werd ze al getraind om demonen te verjagen, maar dit leven heeft al een zeer hoge tol van haar geëist. Toen ze een kind was, werd haar tweelingzus bezeten door een demon. Haar moeder verbande het wezen naar haar twee zwaarden, maar dit ritueel kostte het leven van haar dochter. Masumi heeft haar moeder nooit kunnen vergeven, maar wist wel dat ze ooit in haar voetsporen moest stappen…

Demonen nemen het lichaam over van mensen of dieren. Het enige wat Masumi kan doen is de demon verjagen, niet doden, maar dit laat ook de deur open voor de demon om ooit wraak te nemen. Daarom heeft Masumi nooit toegestaan om zichzelf emotioneel te binden met andere mensen. Tenminste, tot ze Gerard leert kennen. Ze is op slag verliefd en moet nu kiezen tussen haar leven als jaagster of een leven samen met Gerard…

zombie2coverASchrijver Pat Shand laat ons in dit miniverhaal beter kennis maken met Masumi. In de andere zijverhalen kennen we haar als een harde tante en nu weten we dus ook waarom. Dit zijverhaal heeft slechts een kleine connectie met het grote Unleashed-event, maar toch weet Shand het verhaal interessant genoeg te houden. De uiteindelijke demon die Masumi moet bestrijden is best origineel en wordt op een leuke manier geïntroduceerd…

In Zombies: The Cursed volgen we dan weer de avonturen van Elijah, de zombiejager. Voor Elijah zich bij de Hunters aansloot was hij een slaaf op een katoenplantage. Hij werd verliefd op Cassidy, de dochter van zijn eigenaar. Ze kunnen hun relatie lang verbergen, maar wanneer ze op een dag betrapt worden, wil de eigenaar Elijah dood zien. Als zijn medewerkers Elijah niet onder controle krijgen, stapt hij naar meer drastische maatregelen. Eén van zijn slaven gebruikt voodoo om de doden weer tot leven te wekken. Elijah en Cassidy weten te vluchten, maar worden achtervolgd door een horde zombies…

zombie3coverA

De schrijver van dit zijverhaal is Troy Brownfield. Brownfield heeft al enkele delen geschreven van Grimm Fairy Tales en mag nu het leven van Elijah beschrijven. En hij slaagt hier zeer goed in. Dit verhaal is echter wel duidelijk gemaakt om een extra centje in het laatje te brengen en niet zozeer als extra toevoeging van het hoofdgebeuren.

In tegenstelling tot Demons wordt Zombies wel door dezelfde tekenaar getekend. Je merkt dat ook meteen het verschil tussen het werk van Oscar Celestini en de groep tekenaars die aan Demons heeft gewerkt. Doordat Zombies veel consistenter is, leest dit ook veel aangenamer.

Grimm Fairy Tales: Zombies and Demons is zeker een leuk verzamelalbum om te lezen. Het is een mooie aanvuller van het hoofdverhaal, maar kan ook apart gelezen worden. Hierdoor is het ook niet meteen noodzakelijk voor Unleashed, waardoor je als lezer alle vrijheid wordt gelaten om dit extra album te kopen of niet…

GFT Zombies and Demons TP bij Archonia.com

 

demons2coverB

demons3coverB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zombie3coverCzombie3coverB

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.