Random Article


Review: Infinity #6

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Eén van de beste finales van een Marvel-event in jaren.

Op zijn slechtst


Niet altijd even consistent tekenwerk. Na het laatste gevecht wordt alles weer heel snel afgerond (maar dan zijn we aan het muggenziften).


Infinity, Marvel’s grote kosmische zomerevenement, komt tot een spetterende conclusie: The Avengers versus Thanos om het lot van de aarde!

0
Posted 28/11/2013 by

 
Full Article
 
 

One of us will perish here today, Titan! One of us dies now!

Infinity, Marvel‘s grote kosmische event, bereikt haar climax in Infinity #6. Schrijver Jonathan Hickman (Avengers, New Avengers) en tekenaar Dustin Weaver worden hier opnieuw bijgestaan door Jim Cheung (Young Avengers). Hij tekende het eerste deel en keert terug voor het merendeel van deze zesde, superdikke issue te illustreren.

 

De Avengers keren, nadat ze de kosmische Builders hebben verslagen aan de andere kant van de ruimte, terug naar de aarde. Hier hebben Thanos en zijn generaals lelijk huisgehouden en heeft Inhuman-koning Black Bolt de Terrigen Bomb laten afgaan – waardoor er meteen duizenden nieuwe Inhumans op de planeet rondlopen. Thanos en de zijnen hebben tevens toegang verkregen tot een bom van de geheime New Avengers, die genoeg kracht heeft om de aarde te vernietigen…

 Iron Man, Mr. Fantastic, Beast, Dr. Strange en de Black Panther trachtten Black Bolt te bevrijden en de allesvernietigende bom te stoppen, terwijl de grootste heavy hitters van de Avengers – Captain America, Thor, Captain Marvel, Hulk en Superman-analoog Hyperion – ten strijde trekken tegen Thanos en zijn generaals. Er zijn leuke, korte karaktermomenten voor zowat iedereen, maar vooral Black Bolt’s gekke broer Maximus en de Inhuman-hond Lockjaw stelen de show…

Het is allesbehalve de eerste keer dat de Avengers tegen Thanos vechten, maar de manier waarop het hier wordt afgebeeld toont werkelijk dat ze hier het gevecht van hun leven hebben. De slag is machtig, hondsbrutaal en wordt prachtig afgebeeld door Jim Cheung. Uiteraard is er hierbij ook een niet onbelangrijke rol weggelegd voor Thane, zoon van Thanos…

Het is zelden dat een Marvel-event als dit eindigt in een spetterende climax. Vaak wordt alles te snel afgehandeld en worden de gebeurtenissen op het einde volgens het boekje afgevinkt om het volgende event op te zetten. Infinity breekt deze sleur met een spetterende laatste slag die juist lang genoeg duurt en, hoewel er wel degelijk het een en ander wordt opgezet voor het opkomende Inhumanity, doet schrijver Jonathan Hickman dit vrij onopvallend. Het fatsoenlijk eindigen van Infinity is hier het belangrijkst, niet de opzet voor Inhumanity. Ja, misschien gaan de laatste tien pagina’s dan weer te snel vooruit (één plaatje per nieuwe status quo), maar dat is – na zo’n spetterende climax – maar muggenziften.

infinity_6_thanos_fight

Ter conclusie was Infinity werkelijk van begin tot eind een ware rollercoaster en één van de beste Marvel-events van de afgelopen jaren. Dit zesde en laatste deel eindigt alles in stijl, zoals het hoort. Kortom, een absolute aanrader!

Tip: de Infinity-hardcover komt eraan in februari. Deze bundelt naast de zesdelige reeks ook alle onontbeerlijke Avengers en New Avengerstie-ins geschreven door Jonathan Hickman en de digitale Infinity – Infinite Comic rond de Silver Surfer.

Infinity #6 bij archonia.com

Infinity HC bij Archonia.com

 

TIE-INS?

Avengers #23 (Jonathan Hickman/Leinil Francis Yu) ziet Earth’s Mightiest Heroes en hun intergalactische alliantie doorheen Thanos’ barrière rond de aarde breken, met een leuke team-up voor de leiders van de Skrull, Shi’ar, Kree en Negative Zone tegen de Black Dwarf. De issue wordt eigenlijk samengevat in twee panels uit Infinity #6, maar ach. New Avengers #12 (Jonathan Hickman/Mike Deodato) levert een zeer welkome en omineuze epiloog tot het hele Infinity-gebeuren. Beiden zijn eigenlijk wederom stevige tie-ins die niet tot het grotere verhaal mogen ontbreken.

In Mighty Avengers #3 (Al Ewing/Greg Land) redt het nieuwgevormde team onder Luke Cage de stad van niemand minder dan Shuma Gorath. De nieuwe Mighty Avengers zijn hierbij gevormd. Het gebeurde misschien wel tijdens Infinity, maar het had evengoed tijdens eender welke dreiging tot de stad kunnen gebeuren. Als oorsprongsverhaal is het ok, als tie-in heel wat minder. Secret Avengers #11 (Ed Brisson/Luke Ross) zet de opzet voor Inhumanity verder, wanneer S.H.I.E.L.D.-agenten Sarah Garza, Nick Fury Jr., Phil Coulson en de Iron Patriot te maken krijgen met een nieuwe Inhuman die er niet zo mee opgezet is om mee te werken.

Thunderbolts #18 (Charles Soule/Jefte Palo) eindigt het avontuur van de Thunderbolts in New York City, met nu ook wat Inhumans tussen de maffiabazen die op hun kill list staan. Enkele leuke karaktermomenten deze keer, maar opnieuw zeer amateuristisch tekenwerk.

Wolverine and the X-Men Annual #1 (Jason Aaron/Nick Bradshaw) plaatst de focus op Kubark, beter bekend als Kid Gladiator. De vechtgrage zoon van de Shi’ar kampioen en keizer heeft er een tijdje op Wolverine’s mutantenschool opzitten, maar dient nu terug wat tegen zijn wil te keren naar huis. Gelukkig vecht de Shi’ar ook mee in de bevrijding van de aarde. Een must voor de fans van Kid Gladiator, met tevens heel wat bekende Avengers-cameo’s en een hoop leuke momenten…

Infinity: The Hunt #4 (Matt Kindt/Steven Sanders) eindigt het avontuur van de jonge helden tijdens de invasie van Thanos. Na Atlantis, trekken ze hier naar Wakanda en is er een gastrol voor koningin Shuri, de Black Panther. Nog steeds is de reeks te rommelig met teveel personages om echt interessant te kunnen worden afgerond.

En dan is het nog wachten op het vertraagde Guardians of the Galaxy #9 (Brian Michael Bendis/Francesco Francavilla). Star-Lord en co zijn maar even te zien in het begin van Infinity #6, maar hier zal hun reddingsactie van S.W.O.R.D.-leidster Abigail Brand uit het vorige deel worden verder gezet, nu ook met Angela. Ook Infinity: Heist (Frank Tieri/Al Barrionuevo) moet nog afgerond worden, maar, zelfs ondanks de cliffhanger van deel #3, is de kans miniem dat er hier nog een interessante tie-in uit voortvloeit.

Tip: de Infinity Companion-hardcover komt eraan in april en bundelt alle Infinity tie-ins die we de afgelopen maanden hier besproken hebben (buiten natuurlijk de Avengers en New Avengers-reeksen, die in de hoofdbundeling zitten). Vermits niet elk zijverhaal even denderend was, belooft dit echter maar een mixed bag te worden. De comics die hierin verzameld zitten zullen overigens ook in de bundelingen van de gewone Marvel-reeksen worden opgenomen.

Infinity Companion HC bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.