Random Article


Review: Black Science #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Waanzinnig trippy actie in een prachtig vormgegeven sciencefictionwereld.

Op zijn slechtst


Wanneer je al bekend bent met de pr-campagne van Image dan leer je niets nieuws in dit deel.


In Black Science openen een stel anarchistische wetenschappers de deur naar een andere dimensie. Er is geen weg meer terug…

0
Posted 28/11/2013 by

 
Full Article
 
 

Because no matter how much you begged me not to…I delved into Black Science.

Image Comics verwacht erg veel van Black Science. Rick Remender (Strange Girl, Uncanny X-Force) en Matteo Scalera (Deadpool, Secret Avengers) slingeren de avonturen van een stel anarchistische wetenschappers op het papier. Remender is sinds zijn run op Uncanny X-Force een grote naam geworden. De voortekenen zijn goed. Geldt hetzelfde voor de comic?

Black Science #1 is weer typisch een Rick Remender-comic. De mosterd wordt weer gehaald bij de EC Comics van 60 jaar geleden. Het ziet eruit als science-fiction uit de tijd van je grootvader. Toch slaagt hij erin om te boeien. Het tempo van dit nummer ligt hoog. Een groepje wetenschappers arriveert in een andere wereld waar ze vrijwel meteen moeten rennen voor hun leven. We focussen ons op Grant en Jennifer. Een koppel dat vrij snel wordt gereduceerd tot een duo. In de begeleidende tekstkaders vertelt Grant over zichzelf en zijn filosofie als wetenschapper. De science-fiction maakt in feite plaats voor de mensen. Aan het einde van dit eerste deel is de introductie compleet en moet je even uitpuffen van alle inspanningen die de helden van dit verhaal al hebben geleverd. Tegelijkertijd zal de vaste Brainfreeze-lezer bijna niets hebben gezien wat niet al eerder was terug te lezen in de pr-campagne van Image. Wat dat betreft heeft de uitgever zichzelf hiermee geen goede dienst gedaan.

Matteo Scalera is dan weer een prima tekenaar met een stijl die wat doet denken aan het werk van Sean Murphy (Joe the barbarian). De tekenaar laat echter bewust ruimte open in zijn werk voor colorist Dean White om lekker los te gaan. Mocht je Uncanny X-Force of bijvoorbeeld Kick-Ass niet hebben gelezen dan zegt de naam van White niet veel. Schaam je! De man is uitgegroeid tot een van de beste coloristen van dit moment. Zijn schilderwerk geeft volume aan de krabbels van Scalera. Zijn gevoel voor kleur en licht tillen het grafische deel tot grote hoogtes. Dit ziet er gewoon heerlijk uit. Het is een meesterzet geweest om deze man te contracteren.

Doe jezelf een plezier, lieve lezer, en koop deze comic…

Black Science #1 bij archonia.com

        BLKSCI_01_02 BLKSCI_01_03

          BLKSCI_01_04-05

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.