Random Article


Review: Ten Grand #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De nieuwe tekenaar levert prima werk.

Op zijn slechtst


Voor sommige lezers misschien wat langdradig.


“Er gebeurt nooit wat in de hemel”. Aan het einde van deze Ten Grand #5 zou onze held willen dat hij er was…

0
Posted 09/11/2013 by

 
Full Article
 
 

It will happen. It’s already happened. And the river took you away.

Het duurde even maar daar is het vijfde deel van Image‘s Ten Grand eindelijk. Het is meteen duidelijk waarom het nu wat langer duurde voordat dit exemplaar verscheen. Er is namelijk een nieuwe tekenaar in de persoon van C.P Smith (Wolverine Noir, Star Wars). Ben Templesmith (Fell, 30 Days of Night) heeft veel te veel werk aangenomen waardoor er iets geschrapt moest worden. Op zich was de timing redelijk perfect want het verhaal was net op een breekpunt aangekomen.

Joe, onze hoofdpersoon, lost klussen op voor iedereen die bereid is om hem $10.000 dollar te betalen. Joe was ooit een huurmoordenaar maar tegenwoordig staat hij (in zekere zin) aan de goede kant van de wet. Hij sloot een deal met een engel. Elke keer wanneer Joe voor de goede zaak sterft kan hij een paar minuten samenzijn met zijn geliefde Laura. Joe’s recente klus brengt hem weer op het spoor van de persoon die hem zijn geliefde afnam. In issue #4 leerde we dat Laura uit de hemel is weggerukt. Joe gaat haar zoeken…

In dit deel bevindt Joe zich in Purgatory (het Vagevuur). Hier dolen de zielen zonder eindbestemming rond. Ze zijn te goed voor de hel en te slecht voor de hemel. Terwijl Joe doorheen dit gebied doolt denkt hij na over zijn huidige situatie en natuurlijk Laura. Het wordt eng wanneer hij een voorproefje krijgt van zijn eigen lotsbestemming. Dit komt niet alleen tot uiting in een ontmoeting met zichzelf, maar vooral uit een ijzingwekkend één-tweetje met de veerman die de zielen naar het dodenrijk brengt…

Schrijver J.Michael Straczynski (Protectors Inc, Amazing Spider-Man) weet, ondanks het onweerlegbare feit dat er geen zak gebeurt, een boeiend verhaal op te lepelen. Maar dat is natuurlijk het minste wat we van een schrijver met zijn staat van dienst zouden moeten verwachten. C.P Smith verdient meer aandacht. Hoewel hij doorgaans erg realistisch tekent heeft Smith zich voor deze issue een meer schilderachtige stijl aangemeten. Al lijkt dit natuurlijk niet op Templesmiths huisstijl levert het toch niet zo’n grote stijlbreuk op dan je zou verwachten. Het is echt knap werk om te zien. En wie echt niet zonder Templesmith kan heeft nog altijd de cover om naar te kijken…

Ten Grand blijft dus een prima serie. Eigenlijk moeten we dit alleen nog maar bespreken als het niveau wordt overstegen of indien de issue tegenvalt. Doe jezelf een plezier en ga dit lezen…

Ten Grand #5 bij archonia.com

      ten grand 5 1       ten grand 5 2

      ten grand 5 3       ten grand 5 4

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.