Random Article


Review: Forever Evil #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Lex Luthor en Bizarro's awkward moment. Goeie karakterisaties doorheen de ganse issue.

Op zijn slechtst


Af en toe kleine uitschuivers in de tekeningen.


Het lot van de Justice League onthuld, de terugkeer van Batman, een romantisch moment tussen Lex Luthor en Bizarro en meer in DC’s Forever Evil #3…

0
Posted 07/11/2013 by

 
Full Article
 
 

We stopped trying to solve our own problems and instead looked up into the sky…staring at those bright colors. That’s why the world is doomed.

Forever Evil, DC‘s eerste echt grote event in de New 52, is aan haar derde deel toe. Forever Evil #3 werd opnieuw geschreven door Geoff Johns (Justice League, Green Lantern) met tekeningen van David Finch (Batman: The Dark Knight, Moon Knight). De superschurken, en meer bepaald het Crime Syndicate uit Earth-3, hebben de wereld overgenomen en de Justice League is spoorloos verdwenen. Maar er is echter hoop uit onverwachte hoek…

dc-Forever-Evil-3-Variant-AWe openen dit derde deel met de interessante onthulling waar nu precies de leden van de Justice League gevangen zitten, wat leuke implicaties voor Firestorm kan opleveren. Ondertussen keren Batman en Catwoman met een zwaar toegetakelde Cyborg terug naar S.T.A.R. Labs, waar de Dark Knight het tragische lot van zijn eerste sidekick en surrogaatzoon te weten komt. Crime Syndicate-leider Ultraman geeft de machtige Black Adam het pak slaag van zijn leven, terwijl Captain Cold en de Rogues uit Central City niet willen meespelen met de nieuwe wereldorde en in conflict treden met de laffe Power Ring en de uiterst gevaarlijke Deathstorm. Doorheen dit alles hebben Lex Luthor – zelfverklaarde laatste hoop van de mensheid – en zijn nieuwe Bizarro-creatie een klein awkward momentje en zou er weleens een nieuwe Injustice League kunnen gevormd worden…

Er gebeurt dus weer heel wat in Forever Evil #3, maar alles wordt opnieuw vlotjes aan elkaar geschreven door Geoff Johns. De hele issue kent weer bijzonder goeie karakterisaties, met de grappige interactie tussen de egocentrische, geniale Lex Luthor en de oerdomme, doch enorm vriendelijke Bizarro als hoogtepunt. Het gevecht tussen Ultraman en Black Adam is hondsbrutaal, zoals het hoort, maar de clash tussen de verschillende villains op de cover is wel fameus overdreven. In feite lijken ze aanvankelijk nog zeer netjes met elkaar te kunnen omgaan, deze nieuwe Injustice League. De tekenstijl van David Finch blijft uitermate geschikt voor deze grimmige wereld, maar af en toe laat hij weer een steekje vallen. Het kan echter de pret niet drukken, want Forever Evil blijft een geweldige rollercoaster van een event

Forever Evil #3 bij archonia.com

Forever-Evil-3

Aww…

TIE-INS?

In oktober nam Forever Evil pas echt enkele DC New 52-reeksen volledig over. Tevens gingen er drie grote Forever Evil-minireeksen van start en één aparte crossoververhaallijn. Een kort overzicht!

  • fevil_argus_1FOREVER EVIL: A.R.G.U.S. #1 werd geschreven door Sterling Gates met tekeningen van Philip Tan, Neil Edwards en Javier Pina. Hierin volgen we Steve Trevor en de overlevende agenten van de A.R.G.U.S.-organisatie. In het Witte Huis dienen ze de president te beschermen van huurmoordenaar Deathstroke. Leuke opzet en leuke flashbacks naar Trevor’s tijd met Wonder Woman en een stevige cliffhanger, ondanks het zeer onevenwichtige tekenwerk.
  • FOREVER EVIL: ARKHAM WAR #1 door Peter J. Tomasi en Scot Eaton toont de chaos in de straten van Gotham City. De thuisstad van de afwezige Batman werd opgedeeld tussen de psychopaten van Arkham Asylum,  maar Bane en zijn leger gevangenen uit Blackgate Prison komen eraan… Zeer degelijke eerste issue.
  • FOREVER EVIL: ROGUES REBELLION #1 (Brian Buccellato/Patrick Zircher) ziet de Rogues – de samengetroepte vijanden van The Flash uit Central City – tegen de wil van het Crime Syndicate ingaan. Grodd heeft een groot deel van de stad met de grond gelijk gemaakt, maar voor toch iets meer heroïsche Captain Cold en de zijnen is het al voldoende geweest. Goeie eerste issue, volgt op de Rogues en Grodd Villains Month one-shots en loopt overigens rechtstreeks over in Forever Evil #3
  • fevil-arkham+warJUSTICE LEAGUE #24 levert het oorsprongsverhaal van Ultraman, de kwaadaardige, Kryptonite snuivende tegenhanger van Superman uit Earth-3. Geoff Johns en Ivan Reis leveren een zieke, verdraaide maar lichtjes fantastische versie van Superman’s klassieke oorsprongsverhaal, alvorens Ultraman een bezoekje gaat brengen aan Jimmy Olsen en Lois Lane bij de Daily Planet. Toont wederom hoe gevaarlijk een losgeslagen man van staal wel niet is en gaat rechtstreeks over naar Ultraman’s gevecht met Black Adam in Forever Evil #3. Eén van de betere tie-ins tot hiertoe.
  • JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #8 door Matt Kindt en Doug Mahnke toont hoe het verder zit met de overlevende Justice League-leden. We volgen Martian Manhunter en Stargirl, dewelke net zoals de andere Justice Leaguers gevangen zitten in een gevangenis van hun eigen gedachten. Interessant leesvoer, al is het nog niet duidelijk waar men precies met het verhaal naartoe wil…
  • fevil-roguesSUICIDE SQUAD #24 ziet Amanda Waller verstrikt geraken in haar eigen Belle Reve-gevangenis, waar ze superschurken ronselt om haar Suicide Squad te vervoegen. De gevangenen hebben de boel overgenomen, maar enkele helden en Suicide Squad-leden Deadshot en Harley Quinn schieten haar ter hulp. Of toch niet? Matt Kindt en Patrick Zircher leveren een zeer intrigerende opzet tot wat weleens één van dé Forever Evil tie-ins kan worden…
  • TRINITY OF SIN: PANDORA #4 laat Pandora op het spoor komen van The Outsider (aka de kwaadaardige Alfred Pennyworth van Earth-3) en kan best nog wel interessant worden. TRINITY OF SIN: THE PHANTOM STRANGER #12 en #13 leveren een vrij ingetogen verhaal rond de Stranger, de Sin Eater en The Question dat maar weinig met het grotere event te maken heeft. Deel #13 leidt echter wel rechtstreeks naar Justice League Dark #24…
  • fevil-jld+01FOREVER EVIL: BLIGHT wordt ten slotte een 18-delige crossover/mini-event tussen de bovennatuurlijke reeksen uit het DC-universum. Het verhaal loopt doorheen JUSTICE LEAGUE DARK, CONSTANTINE, TRINITY OF SIN: PANDORA, TRINITY OF SIN: THE PHANTOM STRANGER en introduceert Blight, de persoonlijke manifestatie van al het kwaad in het universum (dat sinds de gebeurtenissen uit Forever Evil best als “gigantisch veel” kan bestempeld worden). In Justice League Dark #24 zien we wat er gebeurt met magiër John Constantine na de Trinity War en de verdwijning van zijn teammaats. Het ziet er hierbij naar uit dat de hoofdpersonages uit de verschillende reeksen elk op hun eigen, aparte manier geconfronteerd zullen worden met Blight. Forever Evil lijkt louter als startpunt voor het verhaal te dienen, dus we klasseren dit event voorlopig als “enkel voor de fans van het magische hoekje van het DCnU“.

fevil-justice+leaguefevil-jlafevil-suicide+squadfevil-pandora

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.