Random Article


Review: Infinity #5

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Wederom een rollercoaster van een leeservaring

Op zijn slechtst


Verhaal dondert bij momenten iets te snel voorbij


Infinity, Marvel’s grote kosmische event, is inmiddels toe aan haar voorlaatste deel. We bespreken Infinity #5 en de hoop tie-ins die de comic met zich meebrengt…

0
Posted 03/11/2013 by

 
Full Article
 
 

And at the end… They were all Avengers Worlds…

Infinity, Marvel‘s grootschalige kosmische event, is inmiddels aan haar vijfde en voorlaatste deel toe. Infinity #5 werd opnieuw geschreven door Jonathan Hickman (Avengers) met tekeningen van Jerome Opeña en Dustin Weaver.

In het vorige deel zagen we resoluut het tij keren. De Avengers en hun intergalactische alliantie aan de verre rand van het universum bevrijden de ene wereld na de andere van de ooit zo machtige Builders. Planeet na planeet, allen worden ze Avengers Worlds

Op aarde verloopt het echter wat stroefjes. Thanos heeft zijn pas gemuteerde zoon Thane en de Inhuman-koning Black Bolt gevangengenomen. Ondertussen is ook de Terrigen Bomb afgegaan, waardoor een groot deel van de aardse bevolking van Inhuman-krachten en -mutaties worden voorzien. En over bommen gesproken, Thanos  en de zijnen hebben inmiddels de toegang gekregen tot een aantal massavernietigingswapens in de Necropolis van Wakanda. Deze bommen hebben het potentieel om de ganse wereld op te blazen. Nu de Avengers nog steeds onderweg zijn naar de aarde, is het aan de clandestiene New Avengers en Black Bolt’s geniale maar geschifte broer Maximus om de wapens te ontmantelen…

Infinity #5 biedt wederom een ware rollercoaster van een leeservaring. Hoewel we hier duidelijk wat epische veldslagen missen (aan een ratio van één per paneel), wordt de intergalactische reddingscampagne van de Avengers mooi in beeld gebracht. De dreiging die van de Builders uitging in de eerste delen, lijkt echter wel in één klap omgegooid te zijn. Deze ooit schijnbaar onoverwinnelijke wezens vallen nu met bosjes neer…

Infinity moet in haar voorlaatste deel nog niet aan kracht inboeten. Alles wordt vakkundig opgezet voor een spetterende climax, waar zowel de clandestiene New Avengers als reguliere Avengers het opnemen tegen Thanos. Zullen Hickman en co de hoge verwachtingen waarmaken? Dat komen we binnen een drietal weken te weten…

Infinity #5 bij archonia.com

TIE-INS?

Avengers #22 door Jonathan Hickman en Leinil Yu speelt zich vlak na de gebeurtenissen uit Infinity #5 af en levert opnieuw wat leuke karaktermomenten tijdens de terugkeer van de Avengers naar de aarde. Vooraleer Earth’s Mightiest Heroes Thanos en de zijnen kunnen confronteren, moeten ze echter nog wel doorheen een ruimteblokkade… Alweer een niet te missen tie-in, doch niet zo onontbeerlijk als de vorige delen uit de reeks.

Guardians of the Galaxy #8 (Brian Bendis/Francesco Francavilla) ziet Marvel’s kosmische superhelden eindelijk het Infinity-gebeuren vervoegen. Star-Lord en co trekken naar het ruimtestation The Peak om S.W.O.R.D.-hoofd Abigail Brand te redden. Een leuk geschreven comic en één van de meer interessante Infinity-tie-ins, maar het minimale kleurgebruik van tekenaar Francavilla is niet voor iedereen weggelegd.

In Nova #9 (Zeb Wells/Paco Medina) krijgen de jonge Sam Alexander en zijn toekomstige New Warriors-teammaats Justice en Speedball te maken met een door Thanos gestuurde jaagster: Kaldera. Zeer leuk voor de fans van de nieuwe Nova, maar verwaarloosbaar in het grotere Infinity-gebeuren.

Fearless Defenders #10 (Cullen Bunn/Will Sliney) en Secret Avengers #10 (Ed Brisson/Luke Ross) leveren elk een verhaal rond een nieuwe Inhuman tijdens de invasie van New York City. In Fearless Defenders ontmoeten we danseres Ren Kimura, dewelke overduidelijk het nieuwste lid van het all-female team zal worden. In Secret Avengers vechten agent Coulson, Nick Fury Jr. en de Iron Patriot voor hun leven in de straten van New York. Ze worden hierbij bijgestaan door de zopas tot Inhuman getransformeerde S.H.I.E.L.D.-agente Sarah Garza. Beide tie-ins dragen misschien weinig bij tot Infinity, maar leveren al wel een leuke opzet voor het opkomende Inhumanity-event.

In Thunderbolts #17 (Charles Soule/Jefte Palo) vinden we Red Hulk en The Leader middenin de invasie van New York, Venom, Punisher en Elektra houden grote kuis op een bijeenkomst van misdaadbonzen en Deadpool zet zijn tocht naar z’n favoriete pizzaplek verder. Thunderbolts blijft opnieuw enkel voor de fans en de tekeningen van Jefte Palo worden er echt niet beter op.

In Infinity: Heist #2 (Frank Tieri/Al Barrionuevo) wordt Blizzard getransformeerd tot een Inhuman, net vooraleer hij samen met een hoop andere tweederangsschurken Stark Tower wil plunderen en in Infinity: The Hunt #3 (Matt Kindt/Steven Sanders) verplaatsen de jonge superhelden in spe zich naar het onder de voet gelopen Atlantis. Deze twee minireeksen missen echter nog een vaste focus (vooral The Hunt is een beetje all over the place) en blijven aldus enkel interessant voor de fans van de personages…

 

Binnen een drietal weken zijn we er weer met een review van het zesde en laatste superdikke deel van Infinity, alsook een overzicht van de laatste tie-ins…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.