Random Article


Review: Infinity #4

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Bad-ass momenten voor de Avengers, vooral voor Thor

Op zijn slechtst


Het lijkt overduidelijk dat de Inhumans louter de nieuwe mutanten worden omdat Marvel de filmrechten niet heeft op de X-Men, alweer veel te snelle vooruitgang en onontbeerlijke tie-ins


Infinity, Marvel’s grote kosmische event, dondert verder met haar vierde deel en alweer een hele hoop tie-ins…

2
Posted 18/10/2013 by

 
Full Article
 
 

They can be broken… So they can be beaten.

InfinityMarvel‘s grootschalige event gaat verder met haar vierde deel, opnieuw geschreven door Jonathan Hickman (Avengers, New Avengers) met tekeningen van Jerome Opeña en Dustin Weaver.

 

 Inhuman-koning Black Bolt liet in het vorige deel de Terrigen Bomb afgaan, dewelke Attilan vernielde en de Terrigen Mists over de hele wereld verspreidde. Als gevolg worden duizenden mensen van vreemde krachten en transformaties voorzien. De Inhumans zijn nu officieel Marvel’s nieuwe mutanten.

Black Bolt en Thanos vechten het uit op aarde, terwijl de Avengers in de verre ruimte nog steeds in conflict treden met de Builders, het oudste ras in het universum. Captain America stuurt dondergod Thor op onderhandelingsmissie met een fatale afloop. Het tij is gekeerd en de Avengers halen opnieuw een overwinning binnen. Mooi zo, ware het niet dat dit weleens het einde van alles zou kunnen betekenen…

Hickman levert alweer een spetterende issue af waarin heel wat gebeurt. Thane, de verborgen zoon van Thanos, wordt omgetoverd tot zijn ware zelf, we krijgen een misschien iets te kort, maar brutaal, gevecht tussen Thanos en Black Bolt en het grootste “hell yeah!“-moment van de week gaat naar Thor. Alles wordt opnieuw oerdegelijk in beeld gebracht door Opeña en Weaver. Infinity blijft knallen, zoveel is zeker.

Infinity #4 bij archonia.com

TIE-INS?

Avengers #20 (Hickman/Leinil Francis Yu) leverde dan weer wat extra karaktermomenten voor Captain America en co in de aanloop naar Infinity #4, terwijl Avengers #21 zich afspeelt na de gebeurtenissen uit het vierde deel. Hierin gebeurt er warempel even veel in een nog sneller tempo, waar o.a. de Kree Ronan en zijn Accusers opnieuw de strijd vervoegen en de allesvernietigende Annihilation Wave opnieuw wordt losgelaten als last resort. Episch, maar veel te kort. New Avengers #11 (Hickman/Mike Deodato) levert extra inzichten op het feit dat de overwinning van de Avengers tegen de Builders toch niet het beste idee was voor het voortbestaan van het universum, terwijl ook Thanos op het spoor van de clandestiene Avengers komt… Alweer drie onontbeerlijke tie-ins.

Avengers Assemble #19 zet de focus op Spider-Woman in de ruimte tijdens Infinity #3 verder en het zich op aarde afspelende Avengers Assemble #20 ziet Wonder Man, Wasp en Scarlet Witch te maken krijgen met de effecten van de Terrigen Mists op normale mensen. Enkel aan te raden voor fans van de vernoemde personages.

In Thunderbolts #16 blijft The Punisher zich concentreren op het oprollen van een crimineel netwerk, zelfs wanneer Red Hulk en co een veel dringendere buitenaardse invasie trachten af te wenden. De art van Jefte Palo blijft rotslecht, waardoor je deze gerust opnieuw mag overslaan. Superior Spider-Man Team-Up #3-4 door Robert Rodi en Mike Del Mundo zien de webspinner tijdens de invasie van New York City, waar hij afgeleid wordt door een meisje met nieuw verworven elektrische krachten. Het moraalverhaaltje speelt zich af tijdens de gebeurtenissen in Mighty Avengers, maar brengt in feite maar weinig toe tot het grotere verhaal en is daarmee verwaarloosbaar.

Mighty Avengers #2 herintroduceert de machtige superheld Blue Marvel tot het team en ziet de helden in conflict treden met één van de generaals van Thanos. Alweer een degelijke tie-in, ondanks de tekeningen van Greg Land. Het tweede deel van Infinity: The Hunt laat de globale invasie zien in o.a. Wakanda,  Latveria, Avengers Academy en Atlantis, maar de jonge helden die de reeks moeten dragen kunnen voorlopig nog niet overtuigen.

Interessanter is dan Infinity: The Heist #1 door Frank Tieri en Al Barrionuevo, waarin een bende Iron Man villains plannen maken om hun oude vijand Tony Stark te bestelen. De afwezigheid van de Avengers is hier de ideale moment voor. Zwakke cliffhanger, maar verder een leuke opener voor een vierdelige minireeks.

Ten slotte, wordt de jonge Sam Alexander haast meteen na zijn allereerste verhaallijn in het Infinity-gebeuren getrokken met Nova #8 door Zeb Wells en Paco Medina. De nieuwe Nova wordt een doelwit van Thanos en ontmoet voor het eerst Speedball en Justice van de New Warriors. Medina’s tekenstijl doet deze laatste twee er opnieuw als 15-jarige pubers uitzien, wat lichtjes vreemd is, maar over het algemeen was dit een degelijke issue en kan de tie-in nog alle kanten uit.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Waldojeffers

  Normaal vind ik Arno-stukken altijd zeer degelijk maar nu moet er me toch iets van het hart. Ik krijg door de review vooral het gevoel dat je niet goed weet wat je wil hier of perse een minpunt nodig hebt. Want enerzijds worden Avengers en New Avengers bekritiseerd omdat ze als tie-in absoluut nodig zijn voor het verhaal. Terwijl anderzijds de anderen kritiek krijgen omdat ze niet echt nodig zijn en te weinig bijbrengen. Ik snap het niet meer hoor… Wat willen we nu eigenlijk?

  Verder wel weer een degelijke review hoor, zoals steeds, Arno. :)
  • avatar
    
   Arno

   @Waldojeffers, een goeie tie-in moet iets bijbrengen tot het verhaal, ja, wil het niet als een nodeloze cash grab gezien worden. Maar een tie-in zou niet absoluut nodig moeten zijn om het verhaal te kunnen volgen, want dan had het in de hoofdreeks moeten opgenomen worden. Infinity behandelt echter de Avengers en New Avengers “tie-ins” haast als volwaardige delen van de hoofdreeks. Met de zes delen van de hoofdreeks alleen kom je er dus niet, vandaar de kritiek.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.