Random Article


Review: Superman/Wonder Woman #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , ,
 
Universum: ,
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke karakterstudie van de twee hoofdpersonages

Op zijn slechtst


Cliché actie, er gebeurt nog maar vrij weinig


DC’s grootste power couple en zowat de machtigste tortelduifjes aller tijden krijgen een gezamenlijke reeks…

0
Posted 13/10/2013 by

 
Full Article
 
 

You have things to learn, and I’m just the woman to teach you

Na tal van romances in Elseworlds-verhalen en alternatieve toekomstlijnen, zijn Superman en Wonder Woman sinds Justice League #12 vorig jaar officieel een koppel. De man van staal en de Amazoneprinses zijn zo ongeveer de twee machtigste wezens op de planeet, dus het moge wel duidelijk zijn dat hun relatie heel wat gewone stervelingen nerveus kan maken. Met deze Superman/Wonder Woman #1, de start van een nieuwe reeks door schrijver Charles Soule (Swamp Thing) en artiest Tony Daniel (Detective Comics), wordt de relatie tussen DC‘s nieuwste Power Couple wat meer uit de doeken gedaan tussen hun gezamenlijke Justice League-missies en soloreeksen door…

Superman-Wonder-Woman-interlockingcovers

Superman/Wonder Woman #1 levert ongeveer exact wat je ervan verwacht. De twee tortelduifjes redden een vliegtuig dat vast kwam te zitten in een vreemde storm, terwijl enkele flashbacks ervoor zorgen dat we enkele gelijkenissen, maar vooral verschillen, tussen de twee te zien krijgen. Hier draait het voornamelijk om de geheimen die Superman als Clark Kent houdt (waaronder zijn relatie met Diana) en zijn wil om ongemerkt tussen de mensen te leven, gecontrasteerd met Wonder Woman’s levensvisie. Als Amazone werd zij immers opgevoed om haar uniekheid te vieren en haar levenswijze met de wereld te delen.

supermanwonderwomanvarDoorheen dit alles wordt duidelijk dat het misschien Cat Grant, Clark’s collega-journaliste, zal worden die de relatie tussen Superman en Wonder Woman publiekelijk gaat bekendmaken. Op het einde van de issue komen we dan weer de villain voor deze eerste verhaallijn te weten: niemand minder dan Doomsday, het monster dat ooit Superman doodde…

Charles Soule levert een degelijke karakterstudie op die mooi het contrast tussen de twee hoofdpersonages weergeeft, terwijl de flashy tekenstijl van Tony Daniel voornamelijk schittert in de actiescènes. Maakt dit Superman/Wonder Woman #1 tot een knaller van een opener? Neen, daarvoor gaat het veel te snel voorbij en gebeurt er nog te weinig. Dit wordt dus duidelijk geschreven voor de trade. Daniel begint tevens wat te slabakken in de rustigere momenten. De serie heeft echter potentieel als companion van de Justice League-reeks en is verplicht leesvoer voor de fans van de Superman/Wonder Woman-romance, vermits de soloreeksen van beide personages zich hier zelden mee bezig houden. De romantiek tussen de grootste superheld en grootste superheldin ter wereld blijft natuurlijk iets dat in de verf gezet mag worden. Tenminste, voor zolang het duurt…

Superman/Wonder Woman #1 bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.