Random Article


IDW verkoopt 1 miljoen My Little Pony comics

 


2
Posted 04/10/2013 by

my little pony cover

Sinds 2010 is My Little Pony terug. De nieuwe tv-serie en de bijbehorende paardjes van Hasbro hebben een nieuwe fanbase aangeboord. Sterker nog, ze zijn populairder dan ooit. Wij verbazen ons er dan ook niet over dat IDW’s My Little Pony: Friendship is Magic-comic, gebaseerd op de nieuwe tv-reeks, maar liefst één miljoen keer over de toonbank is gegaan. Dat vraagt om wat meer uitleg.

IDW heeft de verkochte losse issues van de serie en de trade paperbacks vanaf het jaar dat ze de licentie voeren bij elkaar opgeteld en daar kwam dit ongelofelijke aantal uit. Dan hebben ze de digitale verkopen nog niet eens meegeteld. De titel doet het namelijk ook erg goed in de iBookstore waar meerdere titels elke week een top 10 notering binnen weten te halen.

Volgens Ted Adams, CEO van IDW Publishing, is My Little Pony gewoon een titel die goed in elkaar zit: “Het ontwerp van de personages is prima en het is erg grappig. Wanneer ik een stripwinkel binnenkom zeggen winkeliers vaak dat de titel nieuwe klanten trekt naar hun winkel. Kleine meisjes, kinderen met hun ouders etc. Het is een van de weinige keren dat we erin slagen om fans van een bekende licentie ook echt warm krijgen voor de comics.

Voor wie het nog niet wist. De tekenfilms worden elke week uitgezonden op vtmKzoom. De comics kun je bestellen via de knop hieronder.

My Little Pony: friendship is magic bij archonia.com

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


2 Comments


  1. avatar
     


  2. avatar
     
    Veruca

    En laten we natuurlijk vooral de Bronies niet vergeten, he. Ik durf wedden dat zij de meeste comics gekocht zullen hebben. :p

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.