Random Article


Review: Forever Evil #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goeie opzet, donkere toon en een fantastische Lex Luthor.

Op zijn slechtst


We hebben alles al eerder gezien...


Superschurken hebben de wereld overgenomen, de Justice League is spoorloos en de Teen Titans bakken er niet veel van… maar Lex Luthor heeft een plan in DC’s Forever Evil #2…

0
Posted 03/10/2013 by

 
Full Article
 
 

This is a job for Lex Luthor

forever-evil2Vorige maand ging Forever Evil van start, het allereerste echt grote event in DC‘s New 52-universum. Als gevolg van de Trinity War is het Crime Syndicate uit Earth-3 – geboorteplaats van alle kwaad – naar onze wereld afgereisd. De kwaadaardige tegenhangers van de Justice League hebben DC’s grootste helden verbannen, zonder al teveel problemen de wereld overgenomen en de ware identiteit van Nightwing publiekelijk bekend gemaakt. We bespreken vandaag het tweede deel

De Justice League Watchtower is neergestort, het Witte Huis brandt, Gotham City is in chaos en in andere steden is het niet veel beter. De superschurken van het DC-universum worden haast gedwongen om zich aan te sluiten bij het Crime Syndicate, maar niet iedereen is het hiermee eens. Lex Luthor vecht terug, niet alleen met zijn harnas, maar ook met zijn nieuwe project B-0 (aka de imperfecte kloon van Superman gekend als Bizarro). Hierbij krijgen we overigens een leuke cameo van Otis, Luthor’s domme sidekick uit de Superman-films met Christopher Reeve, in de New 52 een LexCorp-bewaker.

forever-evil2b

Ondertussen lijken de Rogues uit Central City, de gekende vijanden van The Flash, zich niet te willen aansluiten bij de nieuwe wereldorde en krijgen Kid Flash en de Teen Titans stevig op hun donder van Johnny Quick en Atomica (de tegenhangers van The Flash en The Atom). In het Crime Syndicate zien we dan weer wat onenigheid tussen Ultraman, Owlman en Powerwoman. En uiteraard hebben deze twee laatste opnieuw een geheime affaire…

Geoff Johns levert hier alweer een stevige trip doorheen het immer donkerder wordende DC-universum af, voorzien van enkele voorlopige mysteries en een aardig, doch voorspelbaar, keerpunt op het einde. De tekeningen van David Finch zijn een stuk consistenter tegenover het vorige deel en passen mooi bij de grimmige sfeer.

Forever Evil blijft intrigerend, ware het niet dat we dit allemaal al weleens eerder hebben gezien. Er worden verschillende oudere en minder oude, maar allemaal zeer herkenbare concepten op een hoopje gegooid om ze dan met een New 52-sausje te overgieten. Forever Evil #2 is dus een goede comic die tevens vakkundig een hoop tie-ins later deze maand opzet, maar is weinig verrassend.

Forever Evil #2 bij archonia.com

TIE-INS?

Reken maar van yes! In feite speelde een groot deel van DC’s afgelopen Villain’s Month, waarin de slechteriken de maandelijkse titels even overnamen, zich af in de periode tussen Forever Evil #1 en #2. Met name de issues rond Bizarro, Lex Luthor, de Rogues, Cheetah, Secret Society, Black Adam, Grodd en bijna alle aan Batman gerelateerde villains.

JUSTICE_LEAGUE_24

Meer rechtstreekse tie-ins die in oktober zullen verschijnen zijn Forever Evil: Arkham War #1, waarin de residenten van Blackgate Prison (onder leiding van Bane) het opnemen tegen de psychopaten van Arkham Asylum (onder leiding van Scarecrow). Forever Evil: Rogues Rebellion #1 start het verhaal van de Rogues en hun strijd tegen het corrupte regime wanneer ze weigeren Central City met de grond gelijk te maken. Forever Evil: A.R.G.U.S. #1 plaatst de schijnwerpers op Steve Trevor, die in het vernietigde hoofdkwartier van A.R.G.U.S. wordt opgejaagd door huurmoordenaar (en ex-Team 7 teamlid) Deathstroke.

Ook de Justice League-reeksen zijn terug van weggeweest. Justice League of America #8 focust zich op de Martian Manhunter, Justice League #24 zet Crime Syndicate-leider Ultraman in de spotlight en in Justice League Dark #24 staat John Constantine centraal in de nieuwe wereldorde. Teen Titans #24 volgt dan weer het jonge superheldenteam in hun plotse reis naar de toekomst na hun gevecht in Forever Evil #2, terwijl Amanda Waller in Suicide Squad #24 zelf opgesloten raakt in de gevangenis van Belle Reve, waar ze al die jaren gevangenen haar vuile taakjes liet opknappen… Ten slotte, trekt Pandora – wiens doos verantwoordelijk was voor alle miserie – nog naar de geboorteplaats van het Crime Syndicate op Earth-3 in Trinity of Sin: Pandora #4.

Volgende maand zijn we er alvast weer met een review van Forever Evil #3 en een overzicht van de tie-ins…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.