Random Article


Review: Infinity #3

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Eindelijk een welverdiende overwinning voor de Avengers

Op zijn slechtst


Vliegt te snel voorbij en staat nauwelijks op zichzelf


Infinity, Marvel’s grote kosmische event, gaat verder met haar derde deel en een boel tie-ins…

0
Posted 19/09/2013 by

 
Full Article
 
 

The good captain will require some bait

Inmiddels zitten we met dit derde deel van de kernreeks al in de helft van Infinity, Marvel‘s grootschalige event. Infinity #3 is opnieuw van de hand van Jonathan Hickman (Avengers, New Avengers), bijgestaan door tekenaars Jerome Opeña en Dustin Weaver.

 De intergalactische alliantie tegen de Builders, waartoe ook een hoop Avengers behoren, krijgt een zware klap toegediend. De Kree geven het op en trekken zich terug uit de strijd, maar Captain America heeft een plan om het tij te doen keren. Ondertussen eist een ongeduldige Thanos op aarde dat Black Bolt, koning van de Inhumans, ingaat op zijn ultimatum. Dat is echter buiten het plan van diens broer Maximus gerekend…

Deze derde issue bestaat in feite maar uit twee delen, het conflict in de ruimte en het conflict op aarde. Alles vliegt wederom aan een sneltempo voorbij, maar zeker de terugslag van de Avengers tegen de Builders is zeer mooi om te zien. Wens je echter meer achtergrond en karakterontwikkeling, dan zijn zeker de Avengers #19 en New Avengers #10 tie-ins onontbeerlijk. Infinity blijft desondanks de moeite waard, ook al fungeert de kernreeks nu resoluut als kader.

Infinity #3 bij archonia.com

TIE-INS?

In Avengers #19 (Hickman/Leinil Francis Yu) zien we de gebeurtenissen die rechtstreeks aan Infinity #3 voorafgaan, alsook de belevenissen van de Avengers in gevangenschap in de ruimte. New Avengers #10 (Hickman/Mike Deodato) levert dan weer extra inzicht op de motivaties en plannen van Thanos, Black Bolt en Maximus in het tweede deel van Infinity #3. Ook komen we hier meer te weten over Dr. Strange, die niet bepaald zichzelf is. We kunnen het niet vaak genoeg stellen, de Infinity-hoofdreeks heeft deze tie-ins nodig. Karakterontwikkeling staat hier centraal.

Een andere belangrijke tie-in van deze week, wil je de exploten van de tijdelijk in gevangenschap genomen Avengers volgen, is Captain Marvel #16 (Kelly Sue DeConnick/Jen Van Meter/Patrick Olliffe), waarin Carol tijdelijk haar krachten als Binary terugkrijgt en leiderskwaliteiten tentoonstelt. Deze issue leidt eveneens rechtstreeks in Infinity #3 en verloopt parallel met Avengers #19.

infnewavengers10Een grote release van vorige week was Mighty Avengers #1 door Al Ewing en Greg Land, waarin een nieuw team Earth’s Mightiest Heroes voortkomt uit Thanos’ aanval op New York. Hier zien we o.a. Luke Cage, Spectrum (Monica Rambeau) en de Superior Spider-Man samenkomen om de stad te verdedigen als de nieuwste Avengers. De comic zet goed de verschillende personages op en levert een degelijke leeservaring op, ondanks de vreselijk irritant gemaakte Superior Spider-Man (en tekenstijl van Greg Land).

Thunderbolts #15 (Charles Soule/Jefte Palo) speelt zich eveneens af tijdens de aanval in New York, is nog steeds vreselijk getekend, maar begint wel meer in Infinity-territorium te komen. Vooral Deadpool‘s ervaringen in New York, waar hij door iedereen als Spider-Man wordt aanzien, zijn de moeite waard.

De laatste tie-in is Infinity: The Hunt #1, het eerste deel van een vierdelige minireeks door Matt Kindt en Steven Sanders. De reeks fungeert voornamelijk als een introductie voor de verschillende jonge helden uit het Marvel-universum (uit o.a. Avengers Academy, de Future Foundation en de Jean Grey School). Het eerste deel leverde voornamelijk een introductie tot de verschillende personages. Wat goeie humor en een sterke link tot de gebeurtenissen in Atlantis, maar van een echt sterke opener kunnen we niet spreken.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.