Random Article


Review: Eternal Warrior #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het heeft potentieel en ziet er niet slecht uit.

Op zijn slechtst


Er gebeurt weinig.


Een onsterfelijke kan zijn verleden niet ontlopen in Valiant’s Eternal Warrior #1…

0
Posted 15/09/2013 by

 
Full Article
 
 

I always knew my life would end with screaming and blood.

Valiant is nog steeds niet klaar met het afstoffen van nieuwe series. Deze maand mag Eternal Warrior zijn terugkeer vieren. En het moet worden gezegd dat de jongens van Valiant hoog inzetten. Greg Pak (Superman/Batman, Warlock) en Trevor Hairsine (Ultimate Six, Captain America) zijn mensen met een goed cv in mainstream comicbookland.

Het verhaal begint in het oude Mesopotamië waar Gilad Anni-Padda en zijn familie zich opmaken voor de strijd. Samen met hun dorpsgenoten strijden ze tegen een binnenvallende groep barbaren. De strijd is bloedig en het is duidelijk dat er binnen de familie ook wat strubbelingen zijn. Gilad is meer gecharmeerd van zijn zoon dan van zijn dochter die niet mee mag vechten. Het gevecht is lang en het veld ligt bezaaid met doden. Dochterlief ziet toch een kans om mee te doen met de strijd en gooit de eer van de stam te grabbel. Gilad en haar broer proberen dit nog te stoppen maar ze velt Gilad en doodt haar broer…

Hier begint de reis van de Eternal Warrior. Deze reis stopt na een paar eeuwen omdat hij genoeg heeft van zijn missie. Maar het verleden achterhaalt hem al snel…

Deze issue had op papier alles mee. Maar aan het einde moeten we toch concluderen dat het verhaal een beetje doodvalt. Pak schrijft veel om het gebrek aan daadwerkelijke vooruitgang te verbloemen. De dochter van Gilad verandert drie keer opzichtig van rol zonder verdere motivatie. Ze is daarmee wel interessanter dan haar vader, de daadwerkelijke held, die verder vrij kleurloos is.  Het enige lichtpuntje is dat de lezers van de originele serie een kleine kick krijgen uit het feit dat Gilad hier een ander pad lijkt te kiezen dan in het origineel uit 1992.

Het  tekenwerk van Hairsine is aardig, maar hij kiest er voor om een soort realistische klare lijn te handhaven. Het zorgt ervoor dat hij zijn deadline haalt, maar dat zijn gebruikelijke niveau achterwege blijft. Hopelijk is het vervolg beter. Was je echter een nieuwe lezer, dan haakte je waarschijnlijk af…

Eternal Warrior #1 bij archonia.com

Eternal Warrior 1Eternal Warrior 2

Eternal Warrior 3Eternal Warrior 4

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.