Random Article


Marvel gaat tweede “relaunch” in met All-New Marvel NOW!

 


2
Posted 10/09/2013 by

Marvel-lezers zijn het ondertussen wel gewend dat langlopende superheldenreeksen regelmatig van een nieuwe nummer één voorzien worden. De laatste keer dat dit gebeurde was eind 2012, toen de meeste series een frisse start kregen onder Marvel NOW! (met een tweede golf in juli 2013). Nu staan we opnieuw voor deze heuglijke gebeurtenis. In december gaat namelijk All-New Marvel NOW! van start, waarin er (alweer!) een nieuwe richting voor het gehele Marvel-universum wordt uitgestippeld.

Avengers_24.NOW_CoverStarten doen Jonathan Hickman (Avengers, New Avengers) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder) met Avengers #24.NOW, wat dus overeenstemt met Avengers #1 in All-New Marvel NOW! De huidige Marvel NOW! Avengers-reeks werd aan ons voorgesteld als grootser en epischer. Deze All-New Marvel NOW! Avengers wordt nog grootser, nog epischer. In Rogue Planet is een gehele planeet op een ramkoers met de aarde. Aan Earth’s Mightiest Heroes om de botsing te vermijden en twee werelden te redden…

All-New Marvel NOW! zal uiteraard ook enkele nieuwe series van start zien gaan. De eerste wordt All-New Invaders, waarin Marvel’s eerste grote superheldenteam uit de Tweede Wereldoorlog (toen de All-Winners Squad, in de jaren 70 herdoopt tot de Invaders) centraal staat. Het team zal alvast, aan de cover te zien, bestaan uit Captain America, zijn voormalige sidekick Bucky Barnes (nu de Winter Soldier), Namor de Sub-Mariner en de originele, androïde Human Torch. De reeks wordt geschreven door James Robinson, die eerder DC’s eerste superheldenteam uit WO II – de Justice Society of America – van een hedendaagse make-over voorzag in o.a. The Golden Age, The Justice Society Returns, JSA en het meer recente Earth-2. De tekeningen zijn van de hand van Steve Pugh (Animal Man). De Invaders bevechten al een tijdje geen nazi’s meer, en ook in All-New Marvel NOW! zullen hun verhalen meteen al een meer kosmische kant opgaan. Het buitenaarde Kree-ras vindt namelijk een manier om van Noorse goden levende wapens te maken…

All-New_Invaders_1_Cover

Inhuman_1_CoverDe volgende aangekondigde reeks van All-New Marvel NOW! wordt Inhuman, door Matt Fraction (Fantastic Four, Fear Itself) en Joe Madureira (Avenging Spider-Man, Uncanny X-Men), die vermoedelijk opnieuw maar de eerste drie delen zal tekenen alvorens vervangen te worden. Na het huidige Infinity-event zullen er een hoop nieuwe Inhumans op aarde bijkomen. Zowel goedaardige en kwaadaardige personen verkrijgen hier plots superkrachten, met de nodige chaos tot gevolg. De reeks zal zich schijnbaar meer focussen op de nieuwe Inhumans en hun effect op de wereld, alsook op de koninklijke familie onder Black Bolt en valt niet te verwarren met het eveneens aangekondigde event/overkoepelende titel Inhumanity. Inhuman belooft hierbij echter wel de kernreeks te worden.

Elk eerste deel van de All-New Marvel NOW!-reeksen bevat een code voor de gratis digitale versie van de comic. Sommige reeksen bevatten zelfs een code voor de volledige eerste digitale gebundelde verhaallijn. We verwachten alvast nog dat series als (het recent stopgezette) X-Factor, Black Widow en Silver Surfer de lijst vervoegen. Misschien treden de langer lopende Wolverine and the X-Men en Daredevil nu ook toe tot de Marvel NOW!-familie.

All-New Marvel NOW! gaat van start in december met Avengers #24.NOW. Inhuman en All-New Invaders volgen in januari.

Are You Inhuman_

Inhumanity_1_Cover (1)

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Waldojeffers

  Ik raak hier blijkbaar niet ingelogd, dus zo dan maar even…

  Maar dus met andere woorden: bij Marvel staat All-New voor teams van minstens 50 jaar geleden? Het wordt nog wachten op de All-New Spider-Man voor Peter Parker uit de 60s die terugkeert om Doc Ock neer te slaan… Of All-New Avengers…

  Invaders vind ik overigens wel een leuk team, zien we meteen Bucky terug nadat zijn soloreeks stopgezet wordt. Komt mooi uit met de Captain America-film die volgend jaar uitkomt. :)

  Vind de nummering van Avengers 24 overigens wel verwarrend met die grote 1 daar in de rechterbovenhoek. De gewone nummering gaat dus verder door, vind ik niet echt duidelijk!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.