Random Article


Review: Infinity #2

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Infinity, Marvel’s grote kosmisch event, dondert verder met haar tweede deel…

0
Posted 06/09/2013 by

 
Full Article
 
 

You may have been as gods to once us, but we no longer need or want you. We have new gods now.

Infinity, Marvel‘s grote zomerevenement, dondert verder met dit tweede deel, waarin schrijver Jonathan Hickman wordt bijgestaan door Jerome Opeña (Avengers) en Dustin Weaver (S.H.I.E.L.D.).

De Avengers hebben de aarde verlaten en in een poging de Builders – scheppers en vernielers van het leven op talloze planeten, waaronder mogelijke de onze – tegen te houden. In een verre uithoek van de ruimte hebben ze, samen met een resem intergalactische legers, de strijd danig onderschat. Ondertussen zijn de troepen van de kosmische überschurk Thanos op aarde gearriveerd. We krijgen in Infinity #2 geen heuse strijd te zien. New York City brandt gewoonweg al en alles wijst erop dat het met de rest van de planeet niet beter gesteld is. Een kleine strijdmacht verzet zich nog, waaronder helden als Iron Man, Mr. Fantastic, Black Panther en natuurlijk de Inhumans. Koning Black Bolt krijgt een ultimatum voorgeschoteld en doet hierbij een opmerkelijke onthulling…

 Net zoals in deel één het geval was, wordt Infinity #2 opgedeeld in verschillende hoofdstukken die zich elk in een andere uithoek van de ruimte afspelen. Er gebeurt zodanig veel op zodanig veel plaatsen, met zodanig veel personages, dat de hoofdreeks meer en meer begint aan te voelen als louter een omkadering van het verhaal. We hebben in de eveneens door Hickman geschreven Avengers– en New Avengers-tie-ins tot Infinity al gezien dat het merendeel van de karaktermomenten zich in deze series afspeelt, niet in de kernreeks. We vermoedden het al sterk in onze review van deel één, maar nu kunnen we zeker stellen dat je als lezer toch zeker deze twee reeksen erbij hoeft te nemen wil je dit event volgen.

Infinity #2 bevat op zich echter nog wel enkele sterke emotionele punten en knap, consistent tekenwerk van Opeña en Weaver, maar het verhaal dreigt echter alleen een beetje het slachtoffer te worden van zijn eigen grootsheid…

Infinity #2 bij archonia.com

TIE-INS?

Avengers #18 door Jonathan Hickman en Leinil Yu en New Avengers #9 door Hickman en Mike Deodato toonden respectievelijk het ruimtegevecht waaraan Earth’s Mightiest Heroes deelnamen en de invasie van Thanos‘ troepen op aarde. In Infinity #2 werden ze samengevat op nog geen twee pagina’s, maar het is onontbeerlijk om deze tie-ins niet op te pikken wil je wat meer aan het verhaal hebben.

Avengers Assemble #18 door Kelly Sue DeConnick en Barry Kitson plaatste dan weer de schijnwerpers op Spider-Woman tijdens het grote ruimtegevecht van de Avengers en de intergalactische raad tegen de Builders, terwijl Captain Marvel #15 (DeConnick/Patrick Olliffe) hetzelfde deed voor Carol Danvers. Beide degelijke comics, maar voornamelijk interessant voor de fans van beide personages.

Thunderbolts #14 door Charles Soule en Jefte Palo was de laatste Infinity tie-in van vorige maand en meteen ook de minste. Het black-ops team van generaal Ross maakt gebruikt van de afwezigheid van de Avengers om op missie te trekken naar New York. Pas op de allerlaatste pagina duiken de schepen van Thanos op, waardoor de hele (overigens enorm slecht getekende) issue louter dient als opzet voor de komende Thunderbolts Infinity-tie-in. Te vermijden.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.