Random Article


Review: Forever Evil #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goeie en intrigerende opzet, hoge inzet, villains in de schijnwerpers

Op zijn slechtst


Wat déja-vu, wisselvallig tekenwerk


Als rechtstreekse verderzetting van Trinity War, gaat deze week DC’s eerste echt grote event in de New 52 van start. In Forever Evil is het ondenkbare gebeurd: de Justice League is spoorloos en hun kwaadaardige tegenhangers hebben de wereld overgenomen…

0
Posted 05/09/2013 by

 
Full Article
 
 

Aeternus Malum

Forever-Evil-1DC‘s vorige event Trinity War eindigde met een cliffhanger dewelke rechtstreeks overging naar de volgende grote verhaallijn: Forever Evil. Dit wordt, na een hoop eerdere crossovers tussen bepaalde titels, DC’s eerste echte grote event in de New 52. Het Crime Syndicate of America, kwaadaardige tegenhangers van de Justice League afkomstig uit de parallelle, omgekeerde wereld Earth-3 – geboorteplek van al het kwaad – heeft de weg gevonden tot het reguliere DC-universum. De Justice League is spoorloos verdwenen en in Forever Evil zullen de bad guys het dus voor het zeggen hebben, maar niet elke villain gaat akkoord met de dominantie van het Crime Syndicate…

Deze Forever Evil #1 start niet vlak na Justice League #23 (het einde van Trinity War). Voor het gevecht tussen de drie verschillende Justice Leagues en het Crime Syndicate zullen we dus op onze kin moeten kloppen. De issue start een poos later en ziet het Crime Syndicate stelselmatig de wereld veroveren en alle DC-villains optrommelen/occasioneel bevrijden uit de gevangenis. Sommige schurken gaan mee met de plannen van het Syndicate, anderen hebben er zo hun bedenkingen bij. Voornamelijk de Rogues (antagonisten van The Flash) en Superman‘s aartsvijand Lex Luthor, die één van de hoofdrollen zal spelen in het event.

De Justice League zelf is spoorloos verdwenen. Hun Watchtower is neergestort op aarde en de superhelden worden dood verklaard. Ondertussen neemt het Crime Syndicate Batman‘s eerste sidekick Dick Grayson, nu Nightwing, gevangen. Hij zal het eerste slachtoffer worden van de nieuwe wereldorde…

foreverevil_1_gatefold

Schrijver Geoff Johns (Green Lantern, Justice League) levert hier een zeer degelijk en duidelijk begin af van een grootschalig event. Er vinden enkele leuke verwijzingen en karaktermomenten voor de fans plaats, terwijl er toch voornamelijk wordt gefocust op de bekende DC-villains om de nieuwe lezers mee te krijgen. De dreiging die van het Crime Syndicate uitgaat is voelbaar en de verschillen tussen het gewone DC-universum en Earth-3 worden meteen zeer duidelijk gesteld. Zo is Ultraman, de Superman van Earth-3, kwetsbaar voor zonlicht en haalt hij zijn kracht uit Kryptonite (dat hij opsnuift). Power Ring, de Green Lantern van Earth-3, is dan weer een schrikschijter wiens ring werkt op angst, tegenover de van een flinke dosis wilskracht voorziene en onbevreesde Hal Jordan…

De kwaliteit van het donkere, schetserige, 90s tekenwerk van David Finch (Batman: The Dark Knight) hangt echter af van pagina tot pagina en wat er met Nightwing gebeurt vertoont misschien iets te grote gelijkenissen met een belangrijk moment uit Marvel’s eerdere Civil War-verhaallijn. Maar intrigerend is het alvast wel…

Forever Evil start over het algemeen goed en biedt een leuke opzet, maar het is maar de vraag of dit event dit momentum kan aanhouden doorheen haar zevendelige hoofdreeks en verschillende tie-ins. De inzet is hoog en het is leuk dat de villains wat meer in de schijnwerpers worden gezet, maar na enkele teleurstellende voorgaande events krijg je al meteen het idee dat je dit toch allemaal al eens eerder hebt gezien…

Forever Evil #1 bij archonia.com

foreverevil1nightwing

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 Comments



Be the first to comment!


Leave a Response



Gelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.