Random Article


Review: Trinity War Chapter 6 – Justice League #23

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goeie opzet en eindelijk coherentie tussen de verschillende DC-werelden!

Op zijn slechtst


Het event was louter de aanzet tot de volgende verhaallijn, waardoor het verhaal volledig wordt ondergraven en gedegradeerd wordt tot "introductie"


DC’s Trinity War komt tot een “conclusie” die weleens het einde van de verschillende Justice Leagues zou kunnen inluiden… en hoe zit het nu precies met Pandora’s doos?

0
Posted 28/08/2013 by

 
Full Article
 
 

I am an outsider to this world. I am The Outsider. And I serve my master well.

Trinity War, DC‘s oorlog der Justice Leagues, komt tot een “conclusie” in Justice League #23, het zesde en laatste deel van de zesdelige verhaallijn. De mysterieuze Outsider, leider van de Secret Society of Super Villains, blijkt de Justice League al sinds hun oorsprong te volgen en wachtte geduldig zijn tijd af. Nu is het eindelijk zover. Terwijl de verschillende helden, gecorrumpeerd door de kracht van Pandora‘s doos, onderling vechten onthult The Outsider zijn ware identiteit, de twee verraders uit de Justice League en zijn ware meesters…

Geoff Johns en Ivan Reis leveren hier op zich wel een degelijke comic af met fraai tekenwerk en toch nog een tweetal onthullingen. Het is zeer mooi om te zien hoe DC’s New 52, en dan voornamelijk de verschillende Justice League-reeksen, na een vrij slordige start nu toch eindelijk weer een meer coherent universum, of eerder multiversum, lijken te vormen. Dit gezegd zijnde, faalt Justice League #23 volledig als conclusie van de Trinity War-verhaallijn. En dat hebben we misschien grotendeels te danken aan het internet en de tijd waarin we leven…

trinitywar

Pandora’s doos als multidimensionele doorgang, Earth-3 als oorsprong van alle kwaad, de onthulling van de ware identiteit van The Outsider en de verrader in de Justice League, die bleven (ondanks hun voorspelbaarheid voor vaste DC-lezers) nog redelijk intact en werkten zelfs enigszins als hoogtepunten uit de verhaallijn. Maar de grote cliffhanger van Justice League #23? Die wordt volledig ondergraven vermits schrijver Geoff Johns het al publiekelijk heeft vermeld in een recent interview en persbericht. Zoals we dus al vreesden staat Trinity War helemaal niet op zich, maar vormt het gewoon de intro tot het volgende DC-event: Forever Evil.

Het is zeker niet de eerste keer dat zoiets gebeurt en uiteraard zit je hier met een gedeeld universum waarin de ene verhaallijn invloed heeft op (en soms overvloeit in) de andere, maar Trinity War – ooit bestempeld als de verhaallijn waarnaar de New 52 sinds het begin opbouwde – wordt nu volledig gedegradeerd als louter de introductie tot een volgend event. Het had dus evengoed Prelude to Forever Evil kunnen heten, want dat is het enige dat het verhaal doet. In een tijd zonder instant persberichten zou de cliffhanger misschien een knaller geweest zijn, maar zelfs dan nog biedt deze issue geen meerwaarde tot de lezers die wel weet hebben van het nieuws of DC’s sollicitaties voor september hebben gelezen. Trinity War had dus een pak sneller verteld kunnen worden en DC hoefde hier helemaal geen zes (11 met de tie-ins erbij) delen aan vuil te maken. Alles bouwde op naar Justice League #23, maar de comic levert helemaal geen pay-off, waarmee de inhoud van de 11 Trinity War-comics gerust kon meegedeeld worden in welgeteld één one-shot.

In feite, als DC de beste scènes uit Trinity War in één one-shot had gestoken, zou dit een fantastische opener van een event zijn geweest. Nu hebben ze de lezers twee maanden te lang aan het lijntje gehouden, waardoor het eerste grote New 52-event uitdraait op een fameuze teleurstelling, ondanks de nochtans goeie opzet van het verhaal en het nieuwe DC-multiversum. Ach ja, op naar Forever Evil #1 dan maar, het eigenlijke event. Althans, dat hopen we…

Justice League #23 bij archonia.com

jl23trinitywar

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.