Random Article


Forever Evil voorspelt weinig goeds voor Nightwing…

 


1
Posted 25/08/2013 by

ForeverEvil_Teasers_2_NW-600x922In DC’s opkomende event Forever Evil zullen de verschillende Justice Leagues tijdelijk buiten spel gezet worden, waardoor de superschurken onder leiding van Lex Luthor in de schijnwerpers komen te staan. Grote rollen worden weggelegd voor Superman’s aartsvijand, een hoop van zijn collega’s en de New 52-versies van het Crime Syndicate of America, de kwaadaardige tegenhangers van de League uit een parallelle wereld.

Events zijn zelden zonder grote (doch tijdelijke) gevolgen voor onze favoriete helden, en nu blijkt het de beurt te zijn aan Nightwing. DC belooft ons dat het internet (alweer!) zal “exploderen op 4 september”, en het zal allemaal draaien rond Dick Grayson, Batman’s allereerste Robin die later onder de schaduw van zijn mentor vandaan kwam en zijn eigen superheldenidentiteit ontwikkelde als één van de meest sociale en geliefde helden uit het DC-universum (ook heeft hij, en dit is canon, officieel de meest sexy kont van DC’s hele mannelijke superheldengemeenschap, maar dat terzijde).

Volgens de Britse website Bleeding Cool zou het echter niet draaien om de dood van het personage (dat werd overigens al eens een keer gepland voor het Infinite Crisis-event uit 2005-06, maar uiteindelijk werd het toen, na hevig protest van de redactie, Conner Kent/Superboy die het loodje legde). Nightwing zou echter een vroeg slachtoffer worden van het Crime Syndicate en zijn leven zal danig overhoop gegooid worden. Wanneer je de volgende paragraaf onthult kan je het vermoeden van Bleeding Cool lezen (let op: mogelijke spoilers)…

Wat staat Nightwing te wachten?

Bleeding Cool heeft het vermoeden dat men de Civil War-toer met Nightwing zal opgaan. In dit Marvel-event uit 2006-07 onthulde Peter Parker/Spider-Man zijn geheime identiteit aan de wereld in een publieke persconferentie. Vermoedelijk zou Nightwing nu hetzelfde doen, maar dan onder dwang van de lasso van Superwoman (de kwaadaardige tegenhangster van Wonder Woman).

Dit zou ongetwijfeld immense gevolgen hebben voor Dick Grayson, Bruce Wayne en de ganse Batman-familie, maar toch klinkt het niet zo erg als DC doet uitschijnen. Zij hebben Nightwing in een vorig leven immers al meermaals door de mangel gehaald. Hij heeft al onnoemelijk veel mensen verloren en laten we zijn “lichte” medeplichtigheid aan de moord op Blockbuster, één van zijn meest persoonlijke vijanden, en zijn daaropvolgende “verkrachting” door Tarantula niet vergeten. Om nog maar te zwijgen over zijn transformatie tot de nieuwe Joker uit de Elseworlds The Dark Knight Strikes Again

Of hier echter iets van aan is, weten we pas rond 4 september, wanneer Forever Evil #1, het eerste deel van een zevendelige hoofdreeks door Geoff Johns en David Finch, in de winkelrekken komt te liggen en het nieuws rond Nightwing ongetwijfeld enkele uren daarvoor in een officieel persbericht wordt gestoken…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Lav

    De meest sexy kont van DC’s hele mannelijke superheldengemeenschap, ik spreek je niet tegen maar hoe kom je er op? :p

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.