Random Article


Review: Trinity War Chapter 4 – Justice League of America #7

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Enkele leuke karaktermomenten

Op zijn slechtst


Verhaal begint te slabakken. Zeer weinig verhaal- en karakterontwikkelingen.


DC’s oorlog der Justice Leagues dondert verder in het vierde deel van Trinity War: Justice League of America #7…

0
Posted 21/08/2013 by

 
Full Article
 
 

I have the box!

Trinity War, DC‘s oorlog der Justice Leagues, gaat verder met haar vierde deel in Justice League of America #7 door Geoff Johns, Jeff Lemire en Doug Mahnke. De schurken van de Secret Society hebben nog steeds de touwtjes in handen, A.R.G.U.S. weet niet goed wat te doen, de helden gaan op zoek naar de echte moordenaar van Dr. Light om Superman‘s naam te zuiveren en Pandora probeert nog steeds waardige mensen te zoeken die haar doos kunnen openmaken.

Het deel rond Superman en co brengt een hoop Justice Leaguers naar de schuilplaats van Dr. Psycho, nog steeds een klein mannetje dat gedachten kan manipuleren. Batman, Deadman en Katana keren terug uit de hemel(s) na hun avontuur met The Phantom Stranger. En de zoektocht van Wonder Woman en de haren naar de doos van Pandora leidt de helden tot de cel van Lex Luthor, met onverwachte gevolgen…

Ondanks weer enkele leuke korte karaktermomenten voor o.a. Lex Luthor en Martian Manhunter, schiet Justice League of America #7 als comic toch zwaar tekort. De verschillende Leagues blijven maar rondhollen en rondvliegen en komen nauwelijks een stap dichter bij hun uiteindelijke doel. En dat met nog maar twee delen te gaan in het verhaal. De tekeningen van Doug Mahnke (Green Lantern) zijn dan weer behoorlijk goed, doch met weinig uitschieters en afhankelijk van de inkter.

Een minder geslaagd vierde deel dus. Een punt wanneer vele verhaallijnen een dipje krijgen. Tevens blijft het maar de vraag in hoeverre de Trinity War-verhaallijn nog kan verrassen en intrigeren, vermits DC al een zeer grote onthulling publiekelijk bekend maakte voor het opvolgende event Forever Evil

Justice League of America #7 bij archonia.com

Trinity_of_Sin_Pandora_Vol_1_2Volgende keer: Trinity War chapter 5 in Justice League Dark #23.

Tie-ins van deze week? Neen, al verscheen twee weken geleden Trinity of Sin: Pandora #2 door Ray Fawkes en Daniel Sampere, waarin Pandora op de hielden wordt gezeten door zowel de S.H.A.D.E., A.R.G.U.S. en Secret Society of Super Villains-organisaties. Een gevecht tussen haar en superschurken als Giganta en de eveneens onsterfelijke Vandal Savage is het gevolg, met enkele interessante ontwikkelingen. De comic draagt weinig bij tot het algemene Trinity War-verhaal, maar is wel een aanrader voor wie meer rond de geschiedenis van Pandora (en haar doos) te weten wil komen.

Eén week geleden verscheen dan weer Trinity of Sin: The Phantom Stranger #11 door J.M. DeMatteis en Fernando Blanco. Hierin worden Batman, Deadman en Katana door de Phantom Stranger meegenomen naar de hemel om de vermoorde Dr. Light te bezoeken. De “hemel” is hier relatief, vermits ieder individu hier een eigen invulling van heeft. Het is interessant om te zien hoe personages als Batman, Katana en Dr. Light zelf hun “hemel” ervaren. Net als Constantine #5 gebruikt de issue de Trinity War-verhaallijn om de solo-avonturen van de Stranger van punt A naar punt B te brengen, maar toch levert Trinity of Sin: The Phantom Stranger #11 een degelijke comic op en veruit de belangrijkste en meest interessante Trinity War tie-in tot hiertoe.

Trinity of Sin – Pandora #2 bij archonia.com

Trinity of Sin – The Phantom Stranger #11 bij archonia.com

Trinity_of_Sin_Phantom_Stranger_Vol_4_11

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.