Random Article


Drinken en Knokken met de Rat Queens

 


1
Posted 25/07/2013 by

rat queens ftImage Comics plugt al een tijdje de comic Rat Queens. Hoewel het eerste deel nog moet verschijnen verwacht de uitgever er veel van. De comic komt van de hand van Kurtis Wiebe (Peter Panzerfaust) en Roc Upchurch (Vescell). De Rat Queens zijn namelijk de meest beruchte krijgsters die je voor een zak geld en een paar pinten bier kunt huren in het rijk Palisade.

Het is de comic die Wiebe altijd al had willen schrijven. We verzinnen het niet, hij zegt het immers zelf. Rat Queens is een hommage aan de periode dat hij fanatiek de fantasy role-playing game Dungeons & Dragons speelde met zijn vrienden. Het heeft een moderne twist en dan doelt hij waarschijnlijk op de vrouwelijke cast van woeste avonturiersters. Roc Upchurch, de man wiens naam klinkt als een oude geheim agent uit de Koude Oorlog, wordt vooral blij van de vrouwelijke cast.

Hannah the Rockabilly Elven Mage, Violet the Hipster Dwarven Fighter, Dee the Atheist Human Cleric, en Betty the Hippy Hafling Thief worden ingehuurd om wat trollen te kelen die een grot bevolken. Ze pakken de klus maar al te graag aan, aangezien ze weer eens in de problemen zitten. Maar het is geen gewone grot en de trollen zijn ook niet bepaald alledaags…

Rat Queens #1 verschijnt op 25 september. Maar tot dan publiceert Image een Rat Queens-webcomic op hun Tumblr bij wijze van opwarmertje.

Rat Queens #1 bij archonia.com

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


One Comment


  1. avatar
     

    Atheïst Cleric? Seems legit :P

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.