Random Article


Review: Batman and Robin Volume 1 – Born to Kill

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $16,99
 
Verzamelt: Batman and Robin (v2) #1-8
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Emotionele rollercoaster tussen vader en zoon, doorspekt met humoristische oneliners

Op zijn slechtst


Damian's keuzes zijn soms wat voorspelbaar, tekenwerk kon iets beter


Batman staat voor een van de grootste uitdagingen in zijn leven: het opvoeden van zijn bloedeigen zoon. Helaas is de appel wel héél ver van de boom gevallen… Een review van DC’s Batman and Robin volume 1: Born to Kill…

1
Posted 22/07/2013 by

 
Full Article
 
 

“I have to find a way to push him past the obscene indoctrination of his early years and hope nurture wins out over nature…”

In Born to Kill, de eerste bundeling van de Batman and Robin-reeks uit DC‘s New 52-relaunch, zien we hoe Bruce Wayne leert hoe het is om vader te zijn. Nadat Damian Wayne tien jaar lang getraind werd door zijn moeder Talia al Ghul en The League of Assassins, wordt de jongen achtergelaten bij zijn vader. De tienjarige knul neemt het Robin-kostuum over en bestrijdt samen met Batman de misdaad die welig door Gotham City tiert. Het enige probleem is dat Talia haar zoon heeft opgeleid tot een volleerde moordmachine. Batman doet er alles aan om het bloeddorstige karakter van zijn zoon te temmen, maar wordt tegengewerkt door een nieuwe villain die vindt dat Damian’s ware aard niet mag worden beknot.

Nobody is een nieuwe schurk die door schrijver Peter J. Tomasi (The Outsiders) en tekenaar Patrick Gleason (Green Lantern Corps, Aquaman) in het leven werd geroepen, maar is tegelijk een oude bekende uit het persoonlijke verleden van Bruce Wayne. Wie achter het Nobody-masker schuilgaat, mag je zelf ontdekken. Wat we je wel willen vertellen is dat deze villain een zelfverklaarde misdaadbestrijder is die Batman’s aanpak veel te braaf vindt. “Killing slime instead of jailing them is – and has always been – the answer,” aldus Nobody.

Hoewel de strijd tegen Nobody haast continu doorheen de eerste zeven issues loopt, gaat het eigenlijk om een achtergrondverhaal. Born to Kill is vooral een verhaal waarin Batman voelt hoe moeilijk het is om vader te zijn. Daarbovenop is zijn zoon geen ordinaire tienjarige, maar een jongen die zijn hele leven werd getraind tot een van de dodelijkste vechtmachines ter wereld. Meermaals komt het tot een hoogoplopende ruzie tussen vader en zoon die er elk een eigen visie op nahouden. Gelukkig loopt de ouwe getrouwe butler Alfred Pennyworth meestal rond in de buurt om de gemoederen op tijd te sussen. In dit emotionele familieverhaal neemt Nobody eigenlijk de rol aan van de ‘coole nonkel’, waarmee de jonge Robin vrijuit kan praten over zijn aangeleerde killer instinct. “We both understand how he feels about going the extra mile in crime prevention,” schampt Nobody.

Batman And Robin image

Het tekenwerk van Patrick Gleason is goed, maar verdient geen superlatieven. Vooral de gezichten van de twee protagonisten zijn wat teleurstellend. Robins aangezicht is nogal rond, het is quasi een symmetrische cirkel die even glad is als een babyvelletje. Daarnaast is ook het gezichtshaar van Bruce aan de wisselvallige kant. Zijn stoppelbaard duikt sporadisch op, waardoor hij op één pagina zowel glad als ongeschoren voor de dag kan komen.

Born to Kill is echter wel één van de beste Batman-boeken van de New 52-herlancering. De emotionele relatie tussen Bruce Wayne en zijn koppige tienjarige Robin overschrijdt al de rest en zuigt de lezer mee in het verhaal. Een must-read voor wie Batman op de voet wil volgen in het DCnU-universum.

Batman and Robin Volume 1 – Born to Kill bij archonia.com

 

Comments

comments


Shark_87

 
avatar


One Comment


  1. avatar
     
    chesterfox40

    Heel goede comic. Deel 2 is wel minder in vergelijking met deze.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.