Random Article


Review: Trinity War Chapter 2 – Justice League of America #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goeie karakterisaties, de mysteries stapelen zich op

Op zijn slechtst


Weinig actie, eerste grote gevecht is veel te kort


DC’s oorlog der Justice Leagues dondert verder in het tweede deel van Trinity War: Justice League of America #6…

0
Posted 21/07/2013 by

 
Full Article
 
 

Where does a demigod turn when both myth and science fail her?

In Justice League of America #6 krijgen we het tweede deel van Trinity War voorgeschoteld, DC’s summer event dat een oorlog tussen drie verschillende Justice Leagues biedt. In het vorige deel zagen we hoe Dr. Light Superman‘s lichaamscellen overlaadde, waardoor er iets in de man van staal knapte en Light het met zijn leven moest bekopen. Een knallend gevecht tussen de reguliere Justice League en de door de overheid gesponsorde Justice League of America is het gevolg. Hier wordt echter, spijtig genoeg, een vrij abrupt einde aan gemaakt wanneer Superman hardhandig duidelijk maakt dat hij opgesloten dient te worden…

Het merendeel van de issue bestaat dan uit conversaties tussen een bezorgde Wonder Woman, een zich zeer schuldig voelende Superman en de immer rationele Batman terwijl de rest van de helden bekomen van het korte gevecht. A.R.G.U.S.big shot Amanda Waller is ondertussen bezig de hele situatie naar haar hand te zetten, de jonge Firestorm wordt gevraagd of hij Kryptonite kan aanmaken moest het nodig worden en The Question is (uiteraard) op zoek naar antwoorden. Het ene mysterie stapelt zich op naast het andere en wanneer Superman’s plotse breakdown en de oorsprong van Pandora’s doos niet verklaard kunnen worden door wetenschap en de goden van Olympus, zoekt Wonder Woman antwoorden in de magie. En laat daar nu net de Justice League Dark experts in zijn…

Schrijvers Geoff Johns en Jeff Lemire (Green Arrow, Frankenstein) lassen hier voornamelijk een korte adempauze in. Het grote verhaal wordt niet uit het oog verloren, maar er wordt ruimte gemaakt voor enkele oerdegelijke karakterisaties en zelfs enkele grappige momenten. Eindigen doen we met een duidelijke overgang naar de magische lieden van de Justice League Dark, waar het verhaal volgende week wordt verdergezet. De tekeningen van Doug Mahnke (Green Lantern, Final Crisis) zijn zoals we van hem gewend zijn. Enkele mooie plaatjes, maar tegelijk een hele hoop afwerkingsfoutjes en nu ook een paar inconsistenties vanwege de verschillende inkters. Het gevecht tussen tenminste al twee van de drie Leagues mocht een pak langer duren, maar toch blijft Trinity War boeien vanwege de verschillende mysteries en de duidelijke grootsheid en belangrijkheid van het verhaal in de New 52.

Justice League of America #6 bij archonia.com

Volgende week: Trinity War chapter 3 in Justice League Dark #22, waarin de magische helden van het DCnU-universum mee in het conflict gebracht worden. Ook is er een tie-in met Constantine #5, waar ieders favoriete Britse magiër John Constantine interesse toont in de kracht van Shazam!

Justice-League-of-America-2013-006-002

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.