Random Article


SDCC 2013: Kieron Gillen schrijft Wolverine – Origin II

 


0
Posted 20/07/2013 by

In dit verhaal zal het draaien rond Logan die leert wat het is om een man te zijn en wat het is om een dier te zijn. En wat de belangrijke verschillen zijn tussen de twee.

In 2002 kregen we eindelijk, na vele jaren wachten/zagen, het officiële oorsprongsverhaal van Wolverine. Eén van de belangrijkste antwoorden in de Marvel-comicbookreeks was de leeftijd en echte naam van Logan/James Howlett. Aangezien hij vanwege zijn mutante gaven bijna als onsterfelijk wordt aanschouwd en hij zelfs naast Captain America in de Tweede Wereldoorlog vocht, wisten we al dat hij flink wat jaartjes achter de rug had. Dit meesterwerk werd geschreven door Paul Jenkins en getekend door Andy Kubert. Nu, meer dan tien jaar later pikt Kieron Gillen (Uncanny X-Men) de draad terug op waar Paul Jenkins het verhaal eindigde: in de bossen tussen de wolven.

In een interview met CBR liet Gillen al een beetje in zijn kaarten kijken. Hij ziet de miniserie meer als een roman over de tijdgeest van de periode voor de Eerste Wereldoorlog. Hij bevestigde dat X-Men-booswicht Mr. Sinister aanwezig gaat zijn maar zich niet kenbaar zal maken onder deze naam (of onder zijn echte naam Nathaniel Essex). We gaan te zien krijgen hoe een wetenschapper de ontdekking van zijn leven doet door de toekomstige X-Man te ontdekken. Gillen verklaarde tevens ook waarom de naam “X-Man” bestaat. Het onbekende was toen de “X”, zo hadden ze ook juist een onbekende straling gevonden, de X-Ray. Een naam die vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt.

Wolverine_Origin

Naast Mr. Sinister gaan we ook de grootste vijand van Wolverine tegenkomen. Gillen wou niet bevestigen of dit effectief om Sabretooth ging gaan, maar hij liet wel weten dat het verhaal zich ging afspelen na Origin tot een paar jaar voor Logan zijn geliefde Silver Fox ontmoette, die brutaal vermoord werd door Sabretooth.

De tijdsgeest is een enorm belangrijk draagvlak voor de serie. Hoe de mensen uit deze periode omgaan met iets onbekends, iets anders. Wolverine zou terechtkomen in een rondtrekkende freakshow/circus met andere “freaks“. Gillen heeft in Uncanny X-Men al laten zien dat hij niet echt een positief beeld heeft over deze periode en dat zal hij via het circus, de mensen en Mr.Sinister goed laten merken in Origin II.

Origin II zou je perfect los van alles kunnen lezen en je hoeft zelfs amper voorkennis te hebben van de X-Men en Wolverine. Het verhaal staat volledig op zich maar heeft wel links met en invloed op het Marvel-universum. Het eerste nummer van Wolverine: Origin II zou in oktober in de winkel komen te liggen. De tekenaar van dienst wordt ditmaal Adam Kubert (Ultimate X-Men), de broer van Andy Kubert die de eerste Origin tekende.

Wolverine: Origin bij archonia.com

ORIGIN_II_PROMO

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.