Random Article


Review: Quantum & Woody #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Sterk begin, met reeds veel informatie en verhaal

Op zijn slechtst


Nog geen geit te bespeuren...


Quantum & Woody het gekste duo uit het Valiant-universum is terug! Maar is hun terugkeer geslaagd?

0
Posted 17/07/2013 by

 
Full Article
 
 
Okay… I’m willing to admit… That got a little out of hand.

Valiant Entertainment zijn sinds hun terugkeer in de zomer van 2012 langzaam maar zeker hun universum terug aan het opbouwen. Voor hun zesde ongoing-reeks bliezen ze nieuw leven in Quantum & Woody, het – naar eigen zeggen – slechtste superheldenteam ooit! In deze nieuwe nummer #1 maken we kennis met de twee broers Eric (later: Quantum) en Woody (later: Woody). Ze zijn geen bloedverwanten, want Woody werd geadopteerd door Eric’s vader na de dood van diens moeder, maar ze zijn wel samen opgegroeid en ze zien elkaar dan ook als broers. Naarmate ze ouder werden ontstond er wel een onderling conflict waardoor ze ieder hun eigen richting opgingen.

QW_001_PULLBOX_MARTINEric, altijd al de serieuzere van het duo, werd een militair en ging voor een carrière in het leger. Woody daarentegen houdt meer van feesten en heeft totaal geen gevoel van verantwoordelijkheid. Zijn leven is dan ook nogal onstuimig en losbandig en hij is zelfs niet vies van enkele criminele daden. In dit openingsnummer springt schrijver James Asmus (Thief of Thieves, Gambit, The End Times of Bram & Ben) tussen het heden en het verleden en bouwt zo de achtergrond van de karakters op. Zo zien we de twee broers reeds in de problemen geraken tijdens hun middelbare schooljaren, maar ook hoe hun leven er in recentere tijden uitzag.

Het plot wordt ook in elkaar gepuzzeld via korte flitsen naar het recente verleden. Zo zien we dat Eric’s vader een wetenschapper was die werkte aan een ultrageheim wetenschappelijk project. Een job die hem later fataal bleek te zijn. Zo komen we dan ook tot het moment dat de twee broers elkaar voor het eerst terugzien nadat Woody enkele jaren eerder er zonder uitleg vandoor ging: de begrafenis van hun vader. De ontmoeting verloopt niet bepaald vriendschappelijk en de twee eindigen zelfs samen in de cel. Daar probeert Woody Eric te overtuigen om samen de dood van hun vader te onderzoeken, want die lijkt hem niet natuurlijk te zijn. Eric bevestigt zijn vermoeden, maar weigert echter mee te werken aan een clandestien onderzoek. Woody besluit toch alleen op pad te gaan en via zijn charmes kan hij binnengeraken op het oude kantoor van zijn vader. Maar eenmaal binnen geraakt hij toch al snel in de problemen met de bewakers van het pand. Daar wordt hij onverwacht geholpen door zijn broer, die stiekem toch ook op onderzoek uitging. Wegens hun verschillen loopt hun onderzoek echter niet bepaald van een leien dakje…

Asmus verwerkt best wel veel in deze eerste issue. We krijgen meteen een heel goed beeld van de karakters van de hoofdpersonages en hun onderlinge relatie, de bad guys worden even vermeld, er zit actie, humor en drama in en de cliffhanger, die, hoewel verwacht, je meteen doet hopen dat nummer #2 snel daar zal zijn. Tekenaar van dienst is Tom Fowler die je misschien kent van Venom of Hulk: Season One. Op zich is het tekenwerk best wel goed, maar het moet je toch wel een beetje liggen. Hij geeft ons behoorlijk wat detail, maar met momenten kan het ook redelijk karikaturaal zijn. Uiteindelijk past het plaatje wel, al is het misschien even wennen voor sommigen.

We mogen concluderen dat Valiant weeral, voor de zesde keer op rij, een ijzersterke nummer #1 heeft neergezet. Deze uitgeverij heeft duidelijk grootste plannen voor hun tweede publicatiejaar en het is zeer aangenaam om te zien dat ze hun tijd nemen bij het uitbouwen van hun universum. Er is slechts één minpunt aan deze comic: waar is die sprekende geit van op de cover?!

QUANTUM & WOODY #1 bij Archonia.com

 

QW1.1 QW1.2

QW1.3 QW1.4

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.