Random Article


Review: Trinity War Chapter 1 – Justice League #22

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Knallende opener met een intrigerende verhaallijn en eindelijk een duidelijke richting voor het DCnU

Op zijn slechtst


Een hoop clichés. Makkelijk instappunt? Vergeet het maar!


DC’s oorlog der Justice Leagues gaat van start in dit eerste deel van het Trinity War event: Justice League #22…

0
Posted 10/07/2013 by

 
Full Article
 
 

I see the aftermath of a great war, and I see one word that defines it: Trinity

Na de proloog vorige week in Trinity of Sin: Pandora #1, barst DC‘s grote summer event Trinity War volledig los in deze Justice League #22. Deze oorlog tussen drie  verschillende Justice Leagues zal de Justice League-, Justice League of America– en Justice League Dark-reeksen (en enkele tie-ins) gedurende twee maand in de ban houden. Een vrij klein event dus, maar wel één waar naartoe werd geleid sinds DC’s allereerste New 52-comic uit 2011.

Wanneer we de term “Trinity” horen bij DC denken we automatisch aan de “grote drie”: Superman, Batman en Wonder Woman. Vorig jaar, op Free Comic Book Day, werd er in een Trinity War-preview echter een andere drie-eenheid, een Trinity of Sin, voorgesteld. Twee hiervan zijn bekende namen voor DC-lezers die voor de New 52 eveneens in een nieuw jasje gestoken werden: de verraderlijke Phantom Stranger, die ooit gekend stond als Judas (de apostel die Jezus verraadde voor 30 stukken zilver) en de immer naar antwoorden en zijn eigen identiteit zoekende vigilante The Question.

trinityofsin

De derde was Pandora, de mysterieuze dame die eerder al in Flashpoint en alle eerste issues van DC’s New 52-comics opdook, verantwoordelijk was voor de creatie van het nieuwe DC-universum (DC + Vertigo + Wildstorm) na de relaunch en in het verleden de doos opende waarmee de zeven dodelijke zonden op de mensheid werden losgelaten. Deze drie lieden werden door de allereerste zeven tovenaars en magie-gebruikers – gestationeerd op de Rock of Eternity – verbannen tot het eeuwig eenzaam rondzwerven op aarde. Pandora krijgt haar doos niet meer open en zoekt iemand met een puur hart om het voor haar te doen. Uiteraard komt ze snel bij Superman terecht. Met het opnieuw openen van de doos zou Pandora van haar vloek verlost worden en de wereld gespaard kunnen blijven van de zeven zonden en al het kwade, maar we weten allemaal wat er doorgaans uit zulke goede bedoelingen voortkomt…

Justice League (2011-) 022-011Zoals je misschien al begint te merken, gaat er enorm veel achtergrondverhaal gepaard met het volgen van Trinity War. Naast de soloreeksen rond The Phantom Stranger en Pandora, waren er nog de Justice League-back-ups die het nieuwe oorsprongsverhaal van Billy Batson, alias Shazam, uit de doeken deden. Shazam verkreeg zijn magische superkrachten via één van de zeven tovenaars, versloeg in de vorige issue Black Adam en in Justice League #22 ontmoet hij eindelijk de rest van de DC-helden (met, uiteraard, de obligatoire vrij hardhandige eerste ontmoeting met Superman). En dan hebben we het nog niet gehad over ‘s werelds huidige grote magiegebruikers uit de Justice League Dark, ‘s werelds gevaarlijkste helden uit de door de overheid en A.R.G.U.S. gesponsorde Justice League of America en de nieuwste dreiging die ze hebben opgespoord in hun eerste gezamenlijke avontuur: de Secret Society of Super Villains.

Alle fracties komen samen in Justice League #22, een issue dewelke voornamelijk een opzet biedt voor het event. Toch doen schrijver Geoff Johns (Green Lantern) en tekenaar Ivan Reis (Blackest Night) dit zo meesterlijk dat je enorm gehypet wordt voor de komende verhaallijn, die verschillende belangrijke DCnU-reeksen (eindelijk!) wat dichter bij elkaar brengt. Een gigantisch mysterie wordt opgezet met (uiteraard) voldoende “misverstanden” die leidden tot enkele onderlinge superheldengevechten. Wat hebben al deze verschillende fracties te maken met the bigger picture? Waarom leidt alles terug naar Superman? En hoeveel kan er uit de verhaallijn gehaald worden vooraleer de slechteriken toch alles schijnen over te nemen in het hieropvolgende Forever Evil?

Justice League (2011-) 022-021

Toegegeven, het is misschien allemaal heel veel informatie om in één keer te slikken en eigenlijk is het haast een must om de drie Justice League-reeksen van in het begin van hun New 52-runs gevolgd te hebben. Maar zelfs wanneer dit niet het geval is, krijg je hier als lezer nog altijd een intrigerend en actievol mysterie (met superhelden!) voorgeschoteld. Een minpunt was echter wel het veel te duidelijk “choqueren om te choqueren“-moment rond Superman en Dr. Light (ooit een vrij generische, soms zelfs goofy villain van de Justice League en Teen Titans, daarna een gevaarlijke serieverkrachter in Identity Crisis, nu terug een vrij ongevaarlijke goedzak). Zeker zo snel na Man of Steel komt het hier gewoon louter over als een povere poging van DC om wat controverse te creëren en in de media te komen, zeker wanneer het zelfs in deze issue in feite allemaal al een beetje “goedgepraat” wordt.

Desalniettemin levert Justice League #22 een knallende opener voor wat hopelijk een kort, maar degelijk event mag worden dat deze fase van het DCnU-universum afsluit en eindelijk een duidelijke, gezamenlijke richting voor de grote teamreeksen uit de New 52 lijkt te bieden (iets wat niet merkbaar is in de vele solotitels). Comicbooklezers hebben er immers lang genoeg op gewacht…

Justice League #22 bij archonia.com

Volgende week: Trinity War Chapter 2 in Justice League of America #6, waar het jongste Justice League-team voor het eerst in conflict treedt met DC’s grote kanonnen. Dit is de hoofdreden waarvoor het team werd samengesteld, maar zijn de verschillende leden er klaar voor?

Tie-ins van deze week? Nog niet, maar vorige week verscheen wel de proloog Trinity of Sin: Pandora #1, de eerste issue van een nieuwe reeks geschreven door Ray Fawkes. Deze is echter niet zo hard nodig om Trinity War te volgen. Wil je echt meer weten over Pandora lees dan The New 52 Free Comic Book Day  Special Edition uit 2012 en het back-up-verhaal uit Justice League #0.

Justice League (2011-) 022-029

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.