Random Article


Review: Jupiter’s Legacy #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Frank Quitely

Op zijn slechtst


Het verhaal is lange halen, snel thuis.


De nieuwe reeks van Mark Millar en Frank Quitely ontwikkelt zich tot een soort Hamlet met superhelden…

0
Posted 01/07/2013 by

 
Full Article
 
 

My problem is that I wanted a succesor and ended up with a disgrace.

De eerste issue van Jupiter’s Legacy had niet veel om het lijf. Het was een nogal trage opbouw van de status quo. Het kwam er op neer dat een groepje superhelden sinds het begin van de twintigste eeuw zorgt voor de orde op onze planeet. Deze eerste generatie is inmiddels aardig op leeftijd en hun kinderen, natuurlijk ook in het bezit van gaven, lijken niet in staat om hun ouders op een goede manier op te volgen. Of om het simpeler voor te stellen. Zie de vader als een soort Nelson Mandela en de zoon als de evenknie van Kim Kardashian. Dan begrijp je al iets van het probleem…

In dit tweede deel moet The Utopian (de vader) ingrijpen als zoonlief met zijn dronken kop onnodig een groot schip en haar bemanning te hulp komt. Vaderlief geeft zijn zoon, die gebukt gaat onder de naam Brandon, een veeg uit de pan. Onder het oog van zijn vrienden wordt de knul tot zijn schoenveters afgebrand. Het is vrij duidelijk dat schrijver Mark Millar (The Authority, The Ultimates) via de bekende “botte bijl methode” laat zien dat hier sprake is van een familieconflictje. Wanneer The Utopian ook nog zijn broer Walter duidelijk maakt dat hij niet dient in te grijpen in de economische crisis die geen crisis is dan krijgt dit familieconflict Shakespeariaanse proporties.  De cliffhanger is even logisch als opportunistisch…

Subtiliteit is de Schotse schrijver vreemd. Ook de bekende parallel met de huidige economische crisis is weer aanwezig. De liberale en conservatieve economische theorieën dewelke we bijna dagelijks in de kranten kunnen lezen dienen meteen als een verkapte metafoor voor het familieconflict. Het is erg opzichtig natuurlijk maar tegelijkertijd moeten we ook toegeven dat het nog steeds redelijk origineel is voor een Millartitel. Dit is goed geconstrueerde pulp.

Waar we niet over twijfelen is het prachtige werk van Frank Quitely (WE3, All-Star Superman). Alleen daarom zouden we Jupiter’s Legacy #2 willen bestempelen als een verplichte aankoop voor elke comicbooklezer. Wat is deze man goed. En wanneer stopt het succes van Mark Millar?

Jupiter’s Legacy #2 bij archonia.com

Jupiter's Legacy 002 1Jupiter's Legacy 002 2

Jupiter's Legacy 002 3Jupiter's Legacy 002 4

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.