Random Article


Sinestro Corps krijgt eigen reeks

 


4
Posted 27/06/2013 by

gllightsoutDe Britse website Bleeding Cool meldt dat DC Comics een nieuwe ongoing-reeks rond het Sinestro Corps zal voorstellen op de San Diego Comic-Con. Dit zou DC’s zesde reeks worden in de Green Lantern-uithoek van hun universum, na Green Lantern, Green Lantern Corps, Red Lanterns, Green Lantern: New Guardians en Larfleeze.

Thaal Sinestro, oprichter/leider van het Sinestro Corps en ex-mentor/aartsvijand van Green Lantern Hal Jordan zal zijn eigen one-shot krijgen met Green Lantern #23.4 tijdens DC’s Villains Month. De Sinestro Corps-reeks zou echter voortkomen uit Lights Out, de opkomende Green Lantern-crossover die voor oktober gepland staat.

In tegenstelling tot de Green Lanterns, wiens ringen hun kracht putten uit wilskracht (het groene midden van het emotionele spectrum), hanteren de leden van het Sinestro Corps de gele ring der angst. Sinestro verscheen al in de comics in Green Lantern #7 (1961) en groeide uit tot zowat de gevaarlijkste vijand van de Green Lanterns, maar het naar hem vernoemde corps kwam pas voor het eerst opdagen in de grootschalige Sinestro Corps War-verhaallijn uit 2007-08. Momenteel staat het Sinestro Corps tijdelijk onder leiding van de meedogenloze alien Arkillo, terwijl Sinestro zelf gebonden is aan de levende angstentiteit Parallax.

Meer over de Sinestro Corps-reeks is voorlopig nog niet geweten, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte. Zo verrassend is het nieuws echter niet, want na de groene, rode en oranje Lantern(s), is het alleen maar logisch dat ook de gele hun eigen reeks verdienden…

Green Lantern: The Sinestro Corps War bij archonia.com

Sinestro_Corps_Panel

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


4 Comments


 1. avatar
   

  Kben langs een kant blij, want als Green Lantern fan is dat goed nieuws. Langs een andere kant begint het wel op melken te lijken. Green Lantern, GL Corps, GL New Guardians, Red Lanterns, Larfleeze en nu Sinestro Corps. . . Het begint op Batman te trekken. . 342 reeksen en wss om de zoveel een cross-over.
  • avatar
    
   Donnie Darko

   Het gaat nog echt waar worden: New 52 volledig opgevuld met Green Lantern, Superman en Batman…
   • avatar
     
    Veruca

    Yep, binnenkort nog die Superman & Wonder Woman titel erbij. :p

    Mja, Marvel is op dat vlak niet veel beter. Daar is het bijna ook alleen maar Avengers en X-Men.
 2. avatar
   
  Waldojeffers

  Lijkt me een jammere evolutie, maar het is natuurlijk wel logisch. Ze maken reeksen die verkopen. Nu op zich is de Green Lantern-wereld wel bevolkt met genoeg verscheidene personages, dacht ik? (Het is van pre-new 52 geleden dat ik nog een GL-comic las denk ik) Vind het erger bij Batman of Superman waar zo goed als al die reeksen om die personages draaien. Daar kan je toch echt spreken van een verarming.

  Daarom stoort zoiets me bij Marvel ook minder want zowel de Avengers groep als X-Men groep heeft enorm veel verschillende personages wat tot verschillende reeksen leidt (bij Avengers werkt dat al iets beter dan bij X-Men). Zij hebben geen 6 Spider-Man reeksen (2 nu denk ik) zoals DC met Batman doet…

  En wat Marvel voorlopig voor heeft op DC: zij kunnen zoveel reeksen maken als ze willen terwijl DC blijft spelen met die 52 reeksen. Marvel kan dus andere dingen uitproberen zonder iets anders te cancellen. Bij DC moet er voor zo’n extra Bat-reeks weer een andere ‘kleinere’ reeks sneuvelen.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.