Random Article


Review: Superman Unchained #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Geweldig creatief team, klassieke Superman-actie en personages

Op zijn slechtst


Niet de knaller van een opener die je zou verwachten


Vergeet Django… Met Superman: Unchained leveren Scott Snyder en Jim Lee een nieuwe reeks voor DC’s man van staal, net op de tijd voor de film!

0
Posted 13/06/2013 by

 
Full Article
 
 

Superman: Unchained is DC‘s nieuwste serie rond de man van staal in de New 52, voornamelijk bedoeld om zijn 75ste verjaardag en terugkeer naar het grote scherm in Man of Steel wat extra in de verf te zetten. ‘s Werelds eerste superheld komt hier in de handen terecht van Scott Snyder (Batman, Swamp Thing), momenteel één van DC’s hotste schrijvers, met tekeningen van co-publisher Jim Lee (Justice League, Superman: For Tomorrow). Met zo’n creatief team op zo’n personage, weet je dat dit één van de meest high profile comicbooklanceringen van het jaar is.

supermanmanofsteel2013Unchained is Superman’s derde ongoing-reeks in de New 52. Toch voelt alles hier, ondanks het nieuwe kostuum en enkele nieuwe posities voor de hoofdpersonages, redelijk klassiek aan. Een duidelijk in zijn nieuwe wereld gevestigde Superman redt een hoop astronauten van een ruimtestation en staat als journalist Clark Kent nog steeds in contact met Lois Lane en Jimmy Olsen (ook al werkt ie niet langer bij de Daily Planet). Hij verricht wat speurwerk naar een mysterieuze nieuwe redder met schijnbaar gelijkaardige krachten, waarbij we een cameo van een in gevangenschap zittende Lex Luthor krijgen. Uiteindelijk worden we voorgesteld tot een nieuw anti-Superman wapen van het Amerikaanse leger, met aan het hoofd natuurlijk generaal Sam Lane (de papa van Lois)…

Jim Lee schittert in de actievolle reddingsscènes, terwijl Snyder leuke, doch korte karakterisaties schenkt van de belangrijkste personages uit de Superman-mythos. Alles is echter maar een set-up tot een verhaallijn die nog wel enkele maanden zal aanslepen. Superman: Unchained  biedt als start van een nieuwe reeks weinig nieuws onder de (gele) zon. We kunnen hier nauwelijks spreken van een knallende opener. De grote fold-out aan het begin was eveneens onnodig. De hierop afgebeelde spreads konden evengoed op twee reguliere pagina’s komen. Jim Lee levert consistent werk en zijn stijl is de dag van vandaag onlosmakelijk verbonden met de moderne DC-superheldencomic waardoor je alles al wel een keer gezien hebt en er eigenlijk echt geen reden is om twee schijnbaar vrij lukraak gekozen plaatjes zo hard uit te vergroten.

We krijgen in deze reeks ook back-up verhalen, eveneens geschreven door Snyder met tekeningen van Dustin Nguyen (Batman: Gates of Gotham). Het eerste draait rond Perry White en Jimmy Olsen, gaat deels verder op de opening van de comic en vormt een ietwat omineuze teaser voor wat er komen gaat. Met amper twee pagina’s is het echter te kort om hier veel van te maken…

Superman: Unchained #1 is helemaal geen slechte comic. Sterker nog, het wordt hoogstwaarschijnlijk – vanwege het creatieve team en de klassiekere elementen in het verhaal – de betere Superman-reeks in DC’s New 52-universum. Toch mocht het eerste deel van zo’n high profile comic een pak, wel, superder, zijn…

Superman Unchained #1 bij Archonia.com

SU1-1SU1-2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.