Random Article


Review: Kick-Ass 3 #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goeie humor en toon. Mooie opzet.

Op zijn slechtst


Zeer cliché cliffhanger slaat wat tegen


Kick-Ass en Hit-Girl zijn terug en Kick-Ass 3 belooft hun laatste (en bloederigste avontuur) te worden. We reviewen de eerste issue…

0
Posted 12/06/2013 by

 
Full Article
 
 

Standing here and staring at their graves I realize it’s my destiny to wear the mask on Mondays, Thursdays and every other Sunday

De verfilming van de Kick-Ass 2 en Hit-Girl-reeksen komt deze zomer pas in de zalen, maar scheppers Mark Millar (Civil War, The Ultimates) en John Romita Jr. (World War Hulk, Avengers) komen nu al aanzetten met het eerste deel van Kick-Ass 3. De achtdelige minireeks, gepubliceerd onder Marvel‘s Iconimprint, zal het allerlaatste, en schijnbaar ook bloederigste deel worden in de hele Kick-Ass-saga.

Kick_Ass_Poster_2In het eerste deel valt er echter nog maar weinig van te merken en gaat het er nog redelijk rustig aan toe. We zien voornamelijk het gevolg van de heuse strijd tussen (real-life/wannabe) superhelden en superschurken die New York City op stelten zette in Kick-Ass 2. Mindy Macready, beter gekend als Hit-Girl, werd gevangengenomen door de politie, maar laat een bundel geld, wapens en het geheime hoofdkwartier van haar vader na aan Dave Lizewski, alias Kick-Ass. Samen met de andere leden van Justice Forever, het eerste real-life superheldenteam, broedt Dave een plan uit om Mindy te bevrijden. Wanneer het echter zover is beseffen ze dat ze hier nog lang niet klaar voor zijn en meer training nodig hebben.

De rest van de comic wordt gebruikt om ons terug te laten kennismaken met de inmiddels afgestudeerde Dave en zijn gekostumeerde vrienden. Dave wil nog wel als Kick-Ass regelmatig de straat op gaan en de misdaad bestrijden (en doet dit ook, kinda), maar andere Justice Forever-leden gebruiken het hoofdkwartier dan weer om Marvel-filmmarathons te houden en videogames te spelen…

De (ditmaal nog redelijk subtiele) humor en algemene toon in Kick-Ass 3 #1 zitten zeer goed. Mark Millar bouwt de wereld traagjes op, met voldoende referenties naar bekende superheldencomics en -films (en zelfs één naar de status van België als beste bierland ter wereld!). Het blijft natuurlijk een Mark Millar-comic met veel gevloek, maar ditmaal komt het vrij natuurlijk over. Het voelt werkelijk aan als een ontmoeting met oude vrienden. Op de tekeningen van John Romita, Jr. valt niets aan te merken. De man gaf al van in het begin de Kick-Ass-comics vorm en blijft dit met verve doen.

Kick-Ass 3 #1 levert voornamelijk expositie af met zeer weinig actie. Je krijgt nog niet het gevoel dat er een S%!?storm zit aan te komen. Vandaar dat de cliffhanger vrij geforceerd, abrupt, maar tegelijk ook maar tam overkomt. De comic had gerust nog een paar pagina’s verder kunnen lopen. Dit neemt echter niet weg dat Kick-Ass 3 #1 een blij weerzien biedt met Dave en Mindy en op zich een ijzersterke comic is.

Kick-Ass 3 #1 bij Archonia.com

Kick-Ass 3 1-015

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.