Random Article


Review: X-Men #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goede combinatie van actie en een onderhoudend drama

Op zijn slechtst


Het doe hard terugdenken aan eerdere plotelementen uit New X-Men


Een X-Men team met allemaal vrouwen? Dat is de opzet van de nieuwe X-serie onder Marvel NOW!

0
Posted 01/06/2013 by

 
Full Article
 
 

She’s here to fulfill her biological imperative, and unless stopped, she will come to infect and dominate the world.

Een nieuwe X-Men-serie is niets nieuws. Maar wel als de cast voor 100% uit vrouwen bestaat. Je realiseert het jezelf misschien niet. Maar wanneer je een comic als deze leest dan is de kans groot dat je een blanke man bent. Het is tof om een blanke man te zijn. We zijn meestal helden, en als we geen helden zijn dan zijn we de verpersoonlijking van het kwaad. We hebben de wereldzeeën bevaren en mensen naar de maan gebracht. 9 op 10 verhalen gaan over ons. En dat kan soms best vervelend zijn…

Om deze sleur te doorbreken krijgen we nu deze nieuwe X-Men-reeks onder Marvel NOW! Het is zeker niet de eerste keer dat een of meerdere vrouwen een eigen serie krijgen maar traditioneel gezien lopen deze reeksen nooit lang. Marvel gaat vol op het orgel want Brian Wood (The Massive, Conan the Barbarian) en Olivier Coipel (House of M, The Avengers) worden ingezet om deze reeks tot een succes te maken…

X-Men-v4-001-spread
De comic opent met Jubilee die samen met een baby op weg is naar de X-Men. Dat belooft niet veel goeds. Het is niet haar eigen baby, maar een wees. Ze wil de kleine een goede toekomst geven zoals de X-Men haar dat ook ooit gunden. Tenslotte was ze zelf ook een wees. Er is echter een vreemd figuur die haar hardnekkig volgt. Ondertussen meldt de machtige John Sublime zich bij de Jean Grey School for Higher Learning. Deze eens gevreesde opponent van de X-Men heeft nu hun hulp nodig. Zijn zus komt naar de aarde en zij belooft de voorbode te worden van ongekende ellende..

Kijkend naar de eerste pagina’s begon de vrees te leven dat dit een mutantenversie van een chicklit zou worden. Maar Wood en Coipel maken hun reputatie waar. Ze leveren goed grondwerk voor een verhaal dat strak staat van de typische X-Men-actie, maar niet vergeet dat een verhaal meer nodig heeft dan alleen maar dat. Een minpuntje zou kunnen zijn dat de zus van Sublime overkomt als een nieuwe Cassandra Nova, de tweelingzus van Charles Xavier, eveneens uit New X-Men.

Er is nog niet echt sprake van een team maar de dames Storm, Kitty Pride, Rogue, Rachel Grey, Psylocke en Jubilee schoppen wel gruwelijk kont. En wat is die Olivier Coipel een goede tekenaar! Dit komt best goed…

X-Men #1 bij archonia.com

X-Men-v4-001-2 X-Men-v4-001-3

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.