Random Article


Review: Grimm Fairy Tales Volume 2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , ,
 
Tekenaar: , , , , , ,
 
Inkter:
 
Inkleuring: , , ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Personages:
 
Coverprijs: $9,99
 
Verzamelt: Grimm Fairy Tales #7-12
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Verhalen van Blauwbaard en Rattenvanger van Hamelen.

Op zijn slechtst


Minder tekenwerk in Sneeuwwitje.


Na het succes van het eerste verzamelalbum van Grimm Fairy Tales is vertelster Sela terug voor een vervolg. In Grimm Fairy Tales Volume 2 krijgen we zes nieuwe sprookjes voorgeschoteld, gemoderniseerd zoals enkel Zenescope het kan…

0
Posted 24/04/2013 by

 
Full Article
 
 

Fee, Fi, Fo, Fum, I smell the blood of an Englishman. Be he live or be he dead, I’ll grind his bones to make my bread.

Na het succes van het eerste verzamelalbum van Grimm Fairy Tales is vertelster Sela terug voor een vervolg. In Grimm Fairy Tales Volume 2 krijgen we zes nieuwe gemoderniseerde sprookjes voorgeschoteld. Schrijvers Ralph Tedesco (Neverland) en Joe Tyler (Sins of the Fallen) brengen ons hun versie van Sneeuwwitje, Jaak en de bonenstaak, Goudlokje en de Drie Beren, Blauwbaard en De Rattenvanger van Hamelen. De Kikkerkoning wordt ons dan weer gebracht door Mike Kalvado. Ook in dit verzamelalbum krijgt elk sprookje een aparte tekenaar.

Lerares Sela trekt er weer op uit om mensen te helpen met hun problemen. Ze maakt hiervoor gebruik van haar rode sprookjesboek. Via een sprookje uit dit boek krijgen de mensen dan een raad die ze al dan niet kunnen opvolgen. Maar elke keer als iemand ervoor kiest om de goede raad van Sela niet op te volgen, hangen daar vreselijke gevolgen aan…

In het eerste sprookje gebaseerd op Sneeuwwitje maken we kennis met de moeder van Stephanie. Stephanie is een leerlinge van Sela maar de laatste tijd is ze vaker ziek dan op school. De oorzaak van de ziekte is te zoeken bij haar moeder. Zij vergiftigt haar dochter op dagelijkse basis omdat ze jaloers is op haar schoonheid. Als Sela bij Stephanie op bezoek gaat raadt ze haar moeder aan om het sprookje van Sneeuwwitje eens goed na te lezen…

In Jaak en de Bonenstaak maken we dan weer kennis met Jim. Hij en zijn gezin hebben het niet breed en om uit de geldproblemen te geraken, is Jim begonnen met drugs te verkopen. Ondertussen hebben ze al een aardig potje bijeen gespaard maar Jim wil steeds meer en meer. Tot hij op een avond een bezoek krijgt van Sela…Grimmfairytales9cover

Een knap blondje speelt de hoofdrol in het derde verhaal. Samen met haar minnaar Dan plant ze om haar rijke man te vermoorden. Op deze manier kunnen zij en Dan een nieuw leven beginnen. Kan het sprookje van Goudlokje en de Drie Beren haar tot andere gedachten brengen?

De beste verhalen krijgen we in het tweede gedeelte van dit verzamelalbum. De Kikkerkoning leidt deze in. De knappe Lizette is vooral knap aan de buitenkant. Tijdens haar lessen op school maakt zij van haar schoonheid gebruikt om klasgenoot Neville rond haar vinger te draaien. Neville doet al haar taken maar als ze merkt dat hij een geboortevlek heeft, rent ze gedegouteerd weg. Misschien kan het sprookje van De Kikkerkoning haar tot inkeer brengen.

Het hoogtepunt van dit verzamelalbum is het verhaal waarin Debbie vermoedt dat haar man haar bedriegt met een andere vrouw. Ze denkt zelfs dat het niet enkel bij bedrog blijft maar dat hij van plan is om haar te vermoorden. Debbie is een collega van Sela en zij raadt haar dan ook aan om het sprookje van Blauwbaard eens erbij te halen.

Het laatste sprookje is ook een pareltje. In deze versie van De Rattenvanger van Hamelen ontmoeten we de twee broers Chad en Neal. Chad is een brave huisman. Jammer genoeg heeft hij een broer die zich in regelmatig in de nesten weet te werken. Hij heeft geld gestolen van zijn bedrijf en een collega is hier achtergekomen. Hij wil een huurmoordenaar inhuren om hem het zwijgen op te leggen. Maar in zijn plan wil hij ook nog eens de huurmoordenaar om de tuin leiden. Als dat maar goed komt…

De sprookjes in dit verzamelalbum zijn stuk voor stuk geweldig om te lezen. Vooral de drie laatste sprookjes verklaren het succes dat uitgeverij Zenescope heeft gehad met deze comics. Elke sprookje heeft een verrassende en een veel luguberder einde dan wat we gewoon zijn. Bovendien wordt elk sprookje zeer mooi ingeleid met een verhaal waarin Sela iemand probeert te helpen. Deze stukken zijn op zich ook telkens goed geschreven en hebben zelf ook enkele verrassingen in petto. Bovendien krijgen we op het einde van het album in een apart verhaal een beter zicht op de geschiedenis van Sela zelf.

Het tekenwerk is zeer wisselvallig. Julio Cesar en Tommy Castillo tekenen Sneeuwwitje. Hun tekenstijl is zeer ruw en ongedetailleerd. Alhoewel de dwergen er zeer dreigend uitzien maakt de tekenstijl dit verhaal niet aangenamer om te lezen. Aan de andere kant vinden we in De Rattenvanger van Hamelen het tekenwerk van Randy Nunley. Hoewel hij ook een ruwere stijl gebruikt, vinden we hier wel enkele zeer mooie en indrukwekkende tekeningen. De tekeningen van Jason Craig (in Blauwbaard) en Julian Aguilera (in De kikkerkoning) blinken dan weer uit in hun constant hoge niveau.

Grimm Fairy Tales Volume 2 is een zeer goed vervolg op het eerste album. Als je genoten hebt van het eerste volume zal dit tweede deel je ook zeker aanspreken.

Grimm Fairy Tales Volume 2 bij Archonia.com

Grimmfairytales7coverGrimmfairytales8cover

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grimmfairytales10coverGrimmfairytales11cover

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.