Random Article


Previews Pre-Orders: 10 Comic Aanraders voor Juni 2013

 


0
Posted 19/04/2013 by

apr13-cof

Maandelijks maakt Spine voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij kiest telkens 10 niet te missen nummers uit.

Het orderformulier (pdf) van april 2013 voor aankopen in juni 2013 kan hier gevonden worden: Previews april 2013.
Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

dd-dark-knights
DAREDEVIL: DARK NIGHTS #1 (OF 8)

Daredevil: End of Days bleek erg succesvol, en terecht volgens mijn collega baard. Zulke verkoopcijfers gaan bij Marvel dan ook niet ongemerkt voorbij en ze hebben de smaak te pakken voor meer maxireeksen voor onze blinde superheld. Of ze het met deze achtdelige Dark Nights ook kunnen waarmaken, valt natuurlijk nog af te wachten, maar wij hebben alvast hoge verwachtingen!

 

batman-superman-1
BATMAN/SUPERMAN #1

De klassieke team-up tussen Batman en Superman maakt een terugkeer in het nieuwe DC-universum. Schrijver Greg Pak gaat ons het verhaal brengen van hoe Batman en Superman elkaar voor het eerst ontmoetten in de New 52. Van hieruit zal het duo uiteraard van het ene avontuur in het andere terecht komen. Dat Jae Lee de tekeningen voorziet is alleen maar een extra pluspunt.

 

superman-unchained-1
SUPERMAN UNCHAINED #1

Nadat Scott Snyder doorbrak met American Vampire voor Vertigo, mocht hij Batman-verhalen schrijvenin Detective Comics, wat enkele van de beste verhalen van de laatste jaren voortbracht. Ook in de New 52 heeft hij al succes gekend met de nieuwe Batman-reeks met Greg Capullo. Nu hij met de legendarische tekenaar Jim Lee ook Superman onder handen zal nemen, is onze interesse zeker en vast gewekt!

 

lazarus-1
LAZARUS #1

Image Comics slaagt er de laatste tijd in om iedere maand steeds weer één of meerdere interessante reeksen voor te stellen. Deze maand wordt onze aandacht getrokken naar Lazarus. Mede dankzij de mooie cover art, maar een verhaal dat zich afspeelt in een dystopische nabije toekomst waar er geen regering is en anarchie overheerst krijgt van ons altijd wel een kans.

 

xfiles-s10-1
X-FILES SEASON 10 #1

Iedere geek die de jaren 90 heeft meegemaakt kent Special Agents Mulder en Scully. Ieder van ons heeft destijds met veel moeite afscheid moeten nemen van dit duo toen The X-Files werd stopgezet na 9 seizoenen. De erg matige films die erna kwamen maakten het afscheid iets minder zwaar en gaven ons meer het gevoel dat het wel genoeg was geweest. Maar nu kondigt IDW Publishing aan dat de reeks verder gaat in comicformaat! Seizoen 10 start in juni en brengt ons nieuwe fantastische avonturen van Fox en Dana.

 

screwed-1
SCREWED #1 (OF 6)

Tyler Kirkham is vooral bekend voor zijn tekenwerk in DC’s Green Lantern: New Guardians en Teen Titans. Maar hij zit, naar eigen zeggen, ook boordevol ideeën om zelf verhalen te schrijven. Zenescope geeft hem hiertoe de kans en zal de publicatie van Kirkham’s eerste creator-owned comic genaamd Screwed op hun nemen. Het idee en de cover zien er alvast goed uit, dus ons heeft hij alvast mee.

 

bubblegun-1
BUBBLEGUN #1 (OF 5)

Ons eerste gedacht was natuurlijk om Fathom Elite op te nemen in deze rubriek, maar het concept en de eerste previews die we te zien kregen van Bubblegun deden ons teveel watertanden om deze te negeren. Een futuristische sci-fi thriller met knappe dames als huurlingen met cyberpunk gadgets? Uhm, yes please!

 

extinction-parade-1
EXTINCTION PARADE #1

Zombies. Al jaren zijn ze populair in zowel film en tv, maar in geschreven media zoals boeken en comics hebben de ondoden ondertussen ook veel fans gekregen. Eén auteur voor wie zombies zeker geen windeieren hebben gelegd is Max Brooks. Zijn boeken gingen al miljoenen keren over de toonbank en een daarvan, World War Z, wordt nu zelfs verfilmd met niemand minder dan Brad Pitt in de hoofdrol. Brooks waagt zich nu ook aan comics. Wij wagen het alvast met hem mee.

 

100bullets-1
100 BULLETS: BROTHER LONO #1 (OF 8)

Nieuw werk in de wereld van 100 Bullets? Menig Vertigo-fan zal door dat nieuws in zijn of haar nopjes zijn. Niets anders dan lovende kritieken kregen Brian Azzarello en zijn team voor hun jarenlange run en dat er nu toch nog een nieuwe maxireeks komt, wel, dat is fantastisch nieuws! Lono is dus terug en wij zijn ook van de partij!

 

tomorrowland-1
TOMORROWLAND #1 (OF 4)

Afsluiten doen we met een beetje Belgische ijdelheid. Tomorrowland – hét dancefestival op Belgische bodem dat miljoenen fans heeft vergaard zal nu zijn eigen comic krijgen. Of de comic echt de moeite zal zijn, daar hebben we eerlijk gezegd wel onze twijfels over, maar als goede Belgen moesten we dit wel vermelden, toch?

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.