Random Article


Review: Five Ghosts – The Haunting of Fabian Gray #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Amusante variant op de pulpverhalen.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is niet al te denderend.


Met Five Ghosts: The Haunting of Fabian Gray #1 brengt Image een nieuwe, zwaar door de pulps van weleer geïnspireerde titel op de markt…

0
Posted 29/03/2013 by

 
Full Article
 
 

Demonic possession is nothing to scof at.

Frank Barbiere (The White Suits, Blackout) en Chris Mooneyham lijken met dit eerste deel van Five Ghosts een nieuwe Image-hit gemaakt te hebben. Op het eerste zicht lijkt de comic nogal op Cowboy Ninja Viking. Ook hoofdpersonage Fabian Gray wordt geholpen door een aantal geesten die hem bijzondere gaven verschaffen, maar dat is dan ook het enige dat deze titel enigszins gemeen heeft met deze comic.

Deze titel lijkt qua vormgeving erg op een pulptitel. Technisch gezien zou je mogen zeggen dat Fabian bezeten is door deze geesten. Dat is zowat de essentie van dit soort personage uit de literatuur. Denk hierbij aan de tovenaar, de vampier, de detective, de boogschutter en de samurai. Wanneer er zich een probleem aandient dan maakt Gray gebruik van de geest die het beste bij de situatie past. Het probleem is dat hij meer en meer last krijgt van nare bijwerkingen

Het verhaal speelt zich af in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog. Gray is op zoek naar een geneesmiddel voor een vrouw die hij nog wat schuldig is. Al moet hij zo af en toe wat geld verdienen door een schat op te sporen, want dat is zijn eigenlijke beroep. Ook nu gaat hij weer op avontuur waarbij hij tegenwerking zal krijgen van…nee, dat kunnen jullie beter zelf lezen…

Het is een degelijke opener van deze nieuwe vijfdelige reeks. Maar het haalt iets te nadrukkelijk inspiratie uit de oude pulps. Wie weleens een boekje van The Spider heeft gelezen of bekend is met Doc Savage zal meer dan eens een aha-erlebnis hebben tijdens het lezen. Dat is niet erg, want wat is tegenwoordig nog wel echt origineel? Maar het verhaal verrast nergens. Het tekenwerk is bovendien nogal primitief. Mooneyham weet op zich wel waar hij mee bezig is, maar het oogt nogal gehaast.

De hype gaat aan ons voorbij. Maar pulpfans doen hier geen slechte koop aan.

Five Ghosts: the haunting of Fabian Gray #1 bij archonia.com

Five Ghosts 1Five Ghosts 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Five Ghosts 3Five Ghosts 4

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.