Random Article


Review: Constantine #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het is niet je vader's Hellblazer.

Op zijn slechtst


Het is niet je vader's Hellblazer.


Weet DC met hun herlancering van Constantine ook de Hellblazer fans over de streep te trekken?

1
Posted 22/03/2013 by

 
Full Article
 
 

You take what you didn’t earn, but you pay for it.

Dit eerste deel van DC‘s Constantine staat natuurlijk in de schaduw van Hellblazer, de Vertigo-serie waarin John Constantine sinds 1988 rondliep en die eerder dit jaar werd stopgezet. DC vond het tijd worden dat John Constantine weer volledig hun superheldenuniversum – waarin hij oorspronkelijk werd gecreëerd in 1985 – betrad met een nieuwe soloreeks. Hier bij Brainfreeze leefden we dan ook mee met de fans waarvan er velen na 25 jaar een vriend verloren. Want zo kan het verlies van een reeks soms aanvoelen.

De comic opent in New York City. Constantine komt net een bar uitgelopen wanneer een vreemde dame hem aanspreekt. Ze beweert dat Constantine iets van haar vader heeft gestolen. Het zou kunnen, maar hij loopt naar zijn huis. Daar botst hij tegen een zekere Chris aan die bazelt dat hij John zou bezoeken als ‘het’ weer zou gebeuren. De jongen heeft last van visioenen die gepaard gaan met een soort epileptische aanvallen. Binnen een vloek en een zucht is het tweetal op weg naar Noorwegen om een artefact genaamd Croyden’s compass op te pikken…

In deze issue doet het schrijversduo Jeff Lemire (Animal Man, Lost Dogs) en Ray Fawkes (The Apocalypstix, Mnemovore) haar best om John Constantine neer te zetten als een stoere man met kennis van het occulte. Daar slagen ze echter deels in. Het probleem is dat ze niet de tijd nemen om het personage te introduceren. Hij blijft een lege huls waardoor zijn acties vooralsnog geen indruk maken. Zeker de cliffhanger heeft niet de impact waar de makers op hoopten. Het tekenwerk van Renato Guedes (Supergirl, Superman) is overigens prima. Al is het realistische tekenwerk soms wat overmatig gearceerd voor onze smaak…

Hellblazer-fans kunnen dit oppikken. Wanneer je de laatste twee arcs van de vorige reeks in het hoofd hebt zitten dan zie je dat de verschillen vooralsnog niet al te groot zijn. De reeks was eigenlijk al een verwaterde versie van het prille begin. Goed, het echt Britse is eraf omdat Constantine nu in New York woont. En de sporadisch opduikende tieten en vloekwoorden zullen we waarschijnlijk niet terugzien in deze reeks. Maar verder ligt het dicht bij elkaar. Beschouw het als een nieuw begin en je zal niet al te teleurgesteld zijn…

Constantine #1 bij Archonia.com

CONST_1_preview_1-673x1024CONST_1_preview_2-673x1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONST_1_preview_3-673x1024CONST_1_preview_4-673x1024

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


One Comment


 1. avatar
   
  Donnie Darko

  “De reeks was eigenlijk al een verwaterde versie van het prille begin.”

  Volgende brainfreeze vergadering krijg je slaag, help me er aan herinneren…
  :) :) :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.