Random Article


Andy Diggle en Joshua Hale Fialkov weigeren werk bij DC Comics om “professionele redenen”

 


4
Posted 21/03/2013 by

action19-5Enkele maanden geleden kondigde DC aan dat de Andy Diggle (The Losers, Snapshot) de teugels van Grant Morrison (Happy, New X-Men) op Action Comics zou overnemen. Oorspronkelijk zou Diggle’s run beginnen met deel 18 maar Morrison had een nummer extra nodig om zijn verhaal af te ronden.

Hoewel de previews voor Action Comics #19 iets anders beweren is Andy Diggle nu al vertrokken van de titel, nog voor de eerste issue in de winkel ligt. Hoeveel comics hij van de run heeft afgerond werd niet bekendgemaakt. Via DC’s pr-man Alex Segura werd daarentegen wel verteld dat tekenaar Tony Daniel (X-Force, Teen Titans) het resterende deel van de run ook zal schrijven.

Wie de twitter van Andy Diggle aandachtig volgt ziet dat o.a. Mark Waid zegt dat de editors bij DC zich niet aan bepaalde beloftes zouden hebben gehouden. Wie dit tevens duidelijk stelt is Joshua Hale Fialkov. De beoogde nieuwe schrijver van Red Lanterns en Green Lantern Corps maakte woensdag via zijn blog bekend dat ook hij is weggelopen bij DC Comics. Hij had geen zin in verregaande redactionele bemoeienissen met zijn werk. Fialkov zal vervangen worden door Charles Soule (Swamp Thing) op Red Lanterns en Van Jensen (Pinocchio, Vampire Slayer) en de nieuwe Green Lantern-schrijver Robert Venditti op Green Lantern Corps.

rode lantaarnDeze gebeurtenissen zijn er twee van inmiddels velen. Rob Liefeld (Hawkman, Deathstroke) ging met veel bombast weg bij DC omdat hij gek werd van het gehannes achter de schermen. Ook Gail Simone (Welcome to Tranquility, Secret Six) maakte kennis met de willekeurige aanpassingen en plotse veranderingen van richtingen die de editors bij DC doorvoerden. Binnen een week werd ze ontslagen en toch weer aangenomen als schrijfster van Batgirl (goed, enige druk van fans zou hierbij hebben meegeholpen).

DC’s reputatie wordt er hiermee niet beter op. Hoelang duurt het voordat ze bot gaan vangen bij het aantrekken van nieuwe comicmakers?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


4 Comments


 1. avatar
   
  Arno

  Wauw… Uiteraard is het bij de grote superheldencomics zo dat schrijvers zich enigszins moeten aanpassen. De personages zijn immers niet van hen. Maar toch, al dat last minute heen en weer lijkt weeral bewijs dat DC echt geen duidelijke richting heeft uitgestippeld voor hun New 52.
 2. avatar
   
  Veruca

  Dan vraag ik mij af over wat voor beslissingen ze dan ruzie maken. Ik vind dat de schrijver zo goed als carte blanche moet hebben, maar enkel als het erover gaat ze (misschien) moeten ingrijpen… ZOALS ZE GVD MET ANN NOCENTI MOETEN DOEN! *kuch*

  Nee, ik begrijp best dat ze willen ingrijpen als de schrijver bijv. Lois Lane wilt laten doodgaan, maar als er zoveel schrijvers precies last hebben met de werkwijze van DC, dan stel ik me toch de vraag of DC simpelweg niet vol zit met mensen die het gewoon voor het zeggen willen hebben.
 3. avatar
   
  de baard van alan moore

  Mensen hebben natuurlijk de keuze om het niet te doen. Het publiceren van eigen werk bij Image of via Kickstarter zijn aardige alternatieven voor mensen die niet meer in opdracht willen werken voor de grote twee.
 4. avatar
   

  Voor Joshua Hale Fialkov zou het zijn omdat hij John Stewart moest laten doodgaan. Maar wegens het massale protest van de fans na zijn vertrek en het lekken van deze reden, heeft DC blijkbaar al beslist om deze verhaallijn toch maar niet te laten doorgaan.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.