Random Article


Previews Pre-orders: 10 comic aanraders voor Mei 2013

 


2
Posted 16/03/2013 by

previews-mar13

Maandelijks maakt Spine voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij kiest telkens 10 niet te missen nummers uit.

Het orderformulier (pdf) van maart 2013 voor aankopen in mei 2013 kan hier gevonden worden: Previews maart 2013.
Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

kick-ass-3-1
KICK-ASS 3 #1 (OF 8) (MR)

Kick-Ass en Hit-Girl keren terug in de allerlaatste verhaallijn ooit uit de topreeks van Mark Millar en John Romita Jr. Het eerste deel werd door iedereen bejubeld, het tweede deel kende heel wat vertragingen maar werd ondanks alle tegenslagen ook weer een groot succes. Gaan ze voor 3 op 3? Wij denken van wel!

 

avengers-enemy-withinTHE AVENGERS: ENEMY WITHIN #1
De nieuwe Captain Marvel-reeks door Kelly Sue DeConnick was een van de verrassingen van vorig jaar. Avengers Assemble, een nieuwe reeks die door Brian Michael Bendis in het leven werd geroepen om de filmfans ook tevreden te stellen bleek ook erg leuk en succesvol. Maar Ms. Marvel was vroeger zelf een Avenger en dus was een team-up in feite onvermijdelijk, ook al doet zij (voorlopig?) nog niet mee in de films. Marvel zou Marvel niet zijn als daar geen mini-eventje aan vasthangt en dit is daar de openingsissue van. Een overzichtje van de andere comics in het event vind je hier.

 

movement-1
THE MOVEMENT #1
Gail Simone, een van de populairste vrouwelijke schrijfsters van het moment, werd vorig jaar even snel terug aangenomen als ze initieel werd ontslagen na hevig protest van de comics community. Nu krijgt ze van DC zelfs de kans voor een volledige nieuwe, eigen reeks. Het klinkt alvast origineel en eigenlijk heel “niet-DC Comics“, dus we zijn alvast zeer benieuwd wat dit gaat geven!

 

wake-1
WAKE #1 (MR)
Telkens als er een nieuwe reeks wordt aangekondigd onder het Vertigo-label van DC Comics, zou je als liefhebber van comics voor volwassenen je oren moeten spitsen. Vele absolute klassiekers zijn immers gepubliceerd onder Vertigo. Het zijn niet allemaal juweeltjes, maar een nieuwe reeks krijgt steeds het voordeel van de twijfel. Als de schrijver dan ook nog Scott Snyder blijkt te zijn, is het eigenlijk een no-brainer om de eerste paar issues uit te proberen.

 

king-conan-1
KING CONAN HOUR O/T DRAGON #1 (OF 6)
Conan de Barbaar, wat een icoon uit de popcultuur. Hij gaat ook al vele jaren mee in de comicsindustrie en om de zoveel tijd krijgt hij wel weer een nieuwe reeks. De huidige lopende reeks is erg sterk en we hebben er goede hoop in dat met deze zesdelige minireeks hetzelfde niveau behaald zal worden. Want dat is nu eenmaal wat Conan verdient (en geen flauwe verfilmingen die de franchise meer kwaad dan goed doen).

 

ten-grand-1
TEN GRAND #1 (MR)
Nog zo’n klepper van een schrijver die al bewezen heeft dat hij heel goede dingen kan creëren is J. Michael Straczynski. Onder het label Joe’s Comics bracht hij in het verleden al het epische Rising Stars uit, en nu krijgt hij van Image Comics de kans om dit label nieuw leven in te blazen. Hij doet dit met een volledig nieuwe reeks getiteld Ten Grand over een ex zware jongen bij de maffia die een onweerstaanbaar aanbod krijgt van een engel nadat hij en zijn nieuwe liefde vermoord worden. Onze spider-sense ging alvast af toen we deze pitch lazen.

 

transformers-beast-hunters-1
TRANSFORMERS PRIME BEAST HUNTERS #1

Beast Hunters. Serieus… moeten we echt nog meer zeggen? De nieuwe tekenfilm komt er dit jaar aan, de actiefiguren stromen binnen (en er volgen er nog veel meer) en dus kan een bijhorende comic niet uitblijven. Zolang Michael Bay er nu maar afblijft ziet de toekomst voor Grimlock en de zijnen er rooskleurig uit.

 

bsg-1BATTLESTAR GALACTICA #1 (MR)

Het is al 35 jaar geleden dat de originele Battlestar Galacticareeks voor het eerst op de televisie kwam en om dat te vieren heeft Dynamite Entertainment twee van de beste sciencefictionschrijvers uit de industrie ingehuurd, namelijk Dan Abnett en Andy Lanning. Het verhaal speelt zich af ten tijde van de originele reeks (er is dus geen relatie tot de vernieuwde SyFy-reeks van enkele jaren geleden) en belooft je terug mee te nemen naar die glorieuze sciencefictionverhalen van toen. Gewoon al die prachtige cover van Alex Ross voor de eerste issue is reden genoeg om deze comic in huis te halen.

 

gft-hunters-shadowlands-1GFT HUNTERS SHADOWLANDS #1 (OF 5) (MR)

Ook Zenescope heeft ambitieuze plannen in 2013 en presenteren hun grootste Grimm Fairy Tales-event ooit: Unleashed. Bestaande uit verschillende prologen, tie-ins en een hoofdverhaallijn doorheen de verschillende GFT-reeksen is dit zeker en vast een grootse opzet. Een van die prologen is deze vijfdelige reeks. Shadowlands is dus zeker onmisbaar als je dit event wil volgen.

 

charismagic-v2-issue1
CHARISMAGIC VOL 2 #1 (OF 6)

Aspen Comics viert in 2013 haar tiende verjaardag en dat doen ze door iedere maand tussen februari en oktober telkens een nieuwe nummer #1 uit te brengen. Dus 10 nieuwe reeksen ter ere van hun 10-jarig bestaan. Alle #1’s zijn dan ook nog eens geprijsd aan $1 dollar om zo nog meer mensen te verleiden een Aspen-comic uit te proberen. In juni lanceren ze de eerste issue van het tweede volume van Charismagic, een reeks over magie zoals je er nog nooit een gezien hebt…

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


2 Comments


 1. avatar
   
  Waldojeffers

  Leuk dat deze aanraders ook terug zijn! :) Ikzelf zit wat te twijfelen over The Wake van Snyder. Ten tijde van zijn Detective Comics vond ik hem echt geweldig, net als bij de eerste 3 TPBs van American Vampire. Maar sinds Batman lijkt elk verhaal wel op een ontgoocheling uit te lopen. Maar wie weet nu wel beter? Is dit overigens een limited series of een langlopende?

  Avengers: Enemy Within is ook eerder een twijfelgeval. Captain Marvel, Mar-Vell welteverstaan, vind ik echt geweldig maar deze ligt me persoonlijk wat minder. Heb na enkele issues deze reeks dan ook opgegeven. Maar misschien is dit wel een goede reden om terug te bekijken? Geen idee eigenlijk, is Avengers Assemble eigenlijk goed?
 2. avatar
   
  Veruca

  The Wake #1 heb ik in ieder geval voorbesteld. Zo’n ‘they come from the deep’ verhaal spreekt mij altijd aan. Daarom dat ik Aquaman waarschijnlijk ook zo leuk vind. :p

  En THE AVENGERS: ENEMY WITHIN #1 is eigenlijk Captain Marvel #12, alleen met een andere naam. In april heb je CM #11, in mei geen en in juni meteen CM #13. Beetje dom dat ze dit zo doen.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.