Random Article


Guardians of the Galaxy #0.1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , ,
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goed geschreven, heel mooi getekend

Op zijn slechtst


Uiteindelijk is het niet meer dan een hervertelling van het origine verhaal


Brian Michael Bendis en Steve McNiven brengen ons in Guardians of the Galaxy #0.1 de origine van Peter Quill, ook bekend als Star-Lord…

0
Posted 04/03/2013 by

 
Full Article
 
 
My name is J’Son of Spartax. Your kindness is appreciated. I hope I will be able to return it.

In deze Marvel‘s Guardians of the Galaxy Point One-prequel wilde schrijver Brian Michael Bendis (Avengers, New Avengers) initieel een korte intro geven voor Star-Lord, de leider van de Guardians of the Galaxy. Het zou een beknopte nieuwe vertelling worden van diens origineverhaal, maar uiteindelijk hadden zowel hij als tekenaar Steve McNiven (Fear Itself, Captain America) er zoveel plezier mee dat het een volwaardige comic is geworden. Het blijft nog steeds het oorsprongsverhaal, maar ze hebben het wat langer uitgesponnen en wat extra pagina’s bijgemaakt. Het resultaat mag er best wel wezen en vertelt ons perfect hoe Peter Quill, a.k.a. Star-Lord is komen te ontstaan.

Wie echter helemaal geen spoilers wil, moet nu even niet meer verder lezen en razendsnel door scrollen tot na het volgende plaatje.

goth-01-c1

Peter Quill is de zoon van de aardse vrouw Meredith Quill en heeft een er menselijk uitziende, maar buitenaardse, vader genaamd J’Son, afkomstig van Spartax. J’Son crasht zijn ruimteschip op de boerderij van Meredith en de twee leren elkaar kennen terwijl J’Son zijn schip herstelt. Van het een komt het ander en een liefdesrelatie ontstaat. Maar dan is het ruimteschip hersteld en moet J’Son vertrekken, want hij moet terug gaan verder vechten in een interstellaire oorlog. Meredith blijft alleen achter. Alhoewel… alleen? Nee, niet alleen, want ze is namelijk zwanger! J’Son heeft nooit geweten dat hij een zoon had en is nooit meer teruggekomen. Meredith heeft Peter dus alleen grootgebracht maar dan, wanneer hij 10 jaar is, komen opeens een aantal krijgers van de vijandige Badoon (ook aliens) aanzetten en vermoorden Meredith. Met veel geluk slaagt Peter er in te ontsnappen aan de Badoon maar zij dachten dat ze slaagden in hun missie. Peter wordt wakker in het ziekenhuis en van aliens is er natuurlijk geen sprake. Er was een gasontploffing in zijn huis en hij heeft het nipt overleefd, maar zijn moeder niet. Als enige herinnering, want het hele huis met inhoud is in duizenden stukjes ontploft, hebben ze zijn “speelgoedgeweer” gevonden. Maar het zal uiteindelijk toch geen speelgoedgweer blijken te zijn…

goth-01-c2

Bendis schrijft hier vlot en to the point en besteed voldoende aandacht aan Meredith en J’Son, maar wijdt ook enkele pagina’s aan de jeugd van Peter. Dit dient om een beeld te geven van diens karakter, waarbij duidelijk wordt dat hij al van kinds af aan opkwam voor zij die het zelf niet kunnen en dat hij het zeker durft opnemen tegen vijanden die op het eerste zicht een stuk krachtiger zijn dan hem. Zo’n karakter past natuurlijk perfect bij een ruimteagent die de orde moet handhaven in het ganse universum.

Steve McNiven staat bekend als een artiest die veel oog voor detail heeft en die status houdt hij hier in ere. Alles is mooi en duidelijk getekend en de inks van John Dell samen met de kleuren van Justin Ponsor brengen het geheel tot leven. Het is dan ook een erg mooi uitziende comic.

Het eindresultaat is een goede comic die lekker vlot leest en vast en zeker de interesse in Star-Lord zal aanwakkeren. Dat de cliffhanger ons alvast een idee geeft van de samenstelling van het nieuwe Guardians of the Galaxy-team en hun eerste missie is alleen maar de kers op de taart. Het enige nadeel is dat er eigenlijk niets nieuws wordt verteld. Indien dit je eerste GotG-comic is, is dat natuurlijk geen enkel probleem. Als je al bekend bent met Marvel’s kosmische reeksen uit het verleden, is deze comic dus eigenlijk overbodig. Maar langs de andere kant is het geheel dan toch ook weer te mooi om te laten liggen…

Guardians of the Galaxy #0.1 bij Archonia.com

goth-01-p2 goth-01-p1

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.