Random Article


G.I. Joe (Volume 3) #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Fris, nieuw begin met een luchtige toon die nieuw leven blaast in de franchise

Op zijn slechtst


Hoewel het niet echt nodig is, zou een beetje meer achtergrondinformatie rond de verschillende teamleden welkom zijn


G.I. Joe… Voor de dertigers onder ons roept het toch wel wat nostalgie op. Wie heeft vroeger nooit de tekenfilms gezien? Wie speelde vroeger niet met het speelgoed van Hasbro? IDW wil nu ook de comic nieuw leven inblazen door een relaunch en start haar derde volume met deze nieuwe nummer #1…

0
Posted 27/02/2013 by

 
Full Article
 
 
Roger that, General Joe. All systems…are GO

GIJOE_vol3_1_feat1

G.I. Joe… Voor de dertigers onder ons roept het toch wel wat nostalgie op. Bij ons is G.I. Joe als comic misschien niet zo bekend maar wie heeft vroeger nooit de tekenfilms gezien? Wie speelde vroeger niet met het speelgoed van Hasbro? Maar ook het jongere publiek kent G.I. Joe wel, maar dan voornamelijk van de Rise of Cobra-film van enkele jaren terug (waarvan trouwens het vervolg volgende maand eindelijk zal uitkomen). Maar de comic…? Die is hier niet zo gekend. En daar wilde IDW toch (eindelijk) terug iets aan doen. Het einde van de ongoing-reeks en een fris, nieuw begin voor G.I. Joe werd een tijdje geleden aangekondigd. En hoewel dit niet zo veel stof deed opwaaien als de zoveelste reboot of relaunch van Marvel of DC, is dit in feite toch wel een big deal. En dan, BAM!, plots is ie er. De hamvraag is dan natuurlijk ook meteen: Is dit de niet te missen G.I. Joe-comic die iedereen gelezen moet hebben? Wel, het ziet er naar uit van wel.

Wie G.I. Joe al een beetje kent, weet dat in deze comic wel bijna alles kan. In wezen is het deels een oorlogs- en deels een superheldenstrip, maar de scenario’s kunnen best ver gaan. Epische ninjagevechten, androids op de maan, straatgevechten tussen de politie en een drugsbende, … noem maar op en dat dan ook nog eens samen in één comic. Dat is de gekheid van G.I. Joe. Dat schrijver Fred Van Lente (Power Man & Iron Fist, Archer & Armstrong) dan de geknipte persoon lijkt vGIJOE_vol3_1_feat2oor dit soort comic is een gegeven. Hij heeft in het verleden reeds bewezen dat hij erg leuke verhalen kan schrijven in zulke uiteenlopende situaties en zijn humoristische toets past er ook perfect bij.

Tekenaar Steve Kurth (Iron Man, G.I. Joe A Real American Hero), is geen onbekende voor de franchise daar hij in het verleden ook reeds de reeks tekende. Maar de ervaring die hij over de jaren heen heeft opgedaan, is duidelijk zichtbaar. Hij levert een mooie, afgewerkte comic af met coole actie maar ook duidelijke en gedetailleerde rustige scènes.

Maar is dit nu het perfecte instappunt voor de nieuwe lezer? Wel… ja! Het enige dat je in feite moet weten is dat op het einde van de vorige reeks het anders topgeheime G.I. Joe-team bekend werd gemaakt aan de buitenwereld door Cobra – de terroristische organisatie waar ze al sinds mensenheugenis tegen aan het strijden zijn. Vanaf nu zijn ze dus een publiekelijk gekend Special Forces-team dat onder de nodige media-aandacht haar werk zal trachten te doen. Duke, de nieuwe leider  van het team, heeft het daar (en begrijpelijk) best wel moeilijk mee. Maar met de hulp van ouwe rot Generaal Joe Colton, stelt hij een nieuw, divers team samen bestaande uit oude favorieten zoals Cover Girl en Roadblock, maar ook met enkele nieuwe gezichten zoals een nieuwe Doc en een journaliste die “live”-verslagen zal uitbrengen tijdens de missies. Haar codenaam: Hashtag. Geweldig, toch? Het team is nog maar net samengesteld wanneer ze op hun allereerste missie al meteen geconfronteerd worden met Cobra, met alle explosieve gevolgen van dien natuurlijk. De cliffhanger is ook er meteen op en doet de fanboys onder ons zeker hunkeren naar meer…

Deze G.I. Joe #1 is dus een aanrader voor zowel bestaande fans als voor nieuwe lezers die eens iets anders willen proberen dan de zoveelste Wolverine of Batman-titel.

YO JOE!

GI JOE #1 bij Archonia.com

GIJOE_vol3_1_p1 GIJOE_vol3_1_p2

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.