Random Article


Review: Nova #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leest vlot, tekenwerk erg mooi, toont potentieel

Op zijn slechtst


Niets nieuw, dit soort origineverhaal hebben we al vaak gelezen


Dat Marvel zwaar gaat inzetten op het cosmic gedeelte van hun universum zal iedereen nu wel gemerkt hebben. Nova, The Human Rocket, krijgt zo ook terug zijn eigen reeks, maar het is nu niet meer Richard Rider onder de helm, maar wel een 15-jarige jongen genaamd Sam Alexander…

1
Posted 25/02/2013 by

 
Full Article
 
 
Wake up, kid. We gotta talk about your dad.

Dat Marvel met Marvel NOW! zwaar gaat inzetten op het cosmic-gedeelte van hun universum zal iedereen nu wel gemerkt hebben. De Avengers gaan regelmatig de ruimte in moeten, de Guardians of the Galaxy zijn terug, de kosmische slechterik Thanos is weer superpopulair én Nova krijgt terug zijn eigen reeks. Maar het draait nu niet meer om Richard Rider (de eerste Nova uit de jaren 70, New Warriors, de Annihilation-saga, Secret Avengers en enkele soloreeksen) maar wel om een 15-jarige jongen genaamd Sam Alexander, die de nieuwe hoofdrol krijgt.

Voor wie Nova of het Nova Corps nog niet kent, is dit in feite een goed begin. Schrijver Jeph Loeb (Hulk) legt in het kort uit wat het Nova Corps precies is, zonder in te gaan op alle details dewelke toch niet echt nodig zijn voor de nieuwe lezer. Voor wie de destijds heel populaire ruimteavonturen van Nova toch nog willen lezen kunnen we deze alleen maar aanbevelen. Want dit waren echt leuke avonturen. Laten we hopen dat deze nieuwe incarnatie minstens even goed wordt.

Sam Alexander is een jongen die zijn leven maar saai vindt en het redelijk moeilijk heeft op school. Zijn vader is een dronkaard die maar blijft volhouden dat hij vroeger, lang geleden, een ruimteheld was en dat hij ongelofelijke avonturen beleefde aan de andere kant van het melkwegstelsel. Sam is het gedrag van zijn vader meer dan grondig beu en gelooft er niets meer van. We krijgen enkele flashbackscènes te zien naar de avonturen van Sam’s vader, waarin we dus een beknopte uitleg krijgen over het Nova Corps. De rest van het verhaal speelt zich af in het heden en draait rond Sam. Hij wordt gepest op school omwille van het gedrag van zijn vader die daar normaal gezien werkt als conciërge.

Het is zeker geen origineel oorsprongsverhaal en er wordt hevig geleend uit andere soortgelijke verhalen, maar het is uiteindelijk wel goed gedaan. Het leest vlot, het contrast tussen een saaie aarde en de spannende ruimte wordt duidelijk geïllustreerd. Het tekenwerk van Ed McGuinness (Hulk) is erg mooi en draagt zeker bij tot de algemene aantrekkelijkheid van deze nieuwe reeks.

Er zijn enkele foutjes op te merken in het gedrag van Sam, dat wel. Hij leeft in een wereld vol met Marvel-superhelden, maar toch lijkt het idee van een kosmisch superheldenteam of pratende wasberen en groene vrouwen hem totaal van de pot gerukt? Dat is niet bepaald geloofwaardig. Maar daar zullen we voorlopig maar overheen lezen, toch?

Al bij al is Nova #1 een leuk begin van een nieuw hoofdstuk in de kosmische werelden van Marvel en zien we veel potentieel voor deze jonge Human Rocket. Maar het is nu natuurlijk wel aan het creatieve team om zo snel mogelijk de nieuwe held zijn eigen identiteit te geven, want we willen geen herhalingen blijven lezen — ook al zijn ze goed uitgevoerd.

Nova #1 bij Archonia.com

 

Nova_1-1
Nova_1-2 Nova_1-3

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


One Comment


  1. avatar
     
    Dantonse

    Zien er iets leuk uit, iets waar alles zo’n beetje menselijk is. Niet zoals vele andere reeksen waar ze als superheld begint, ik vind reeksen waar alles niet ver van huis gebeurt altijd leuker :).

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.