Random Article


Review: Secret Avengers #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De stijl van de reeks blijft behouden, ideaal voor de Marvel-filmfans

Op zijn slechtst


Misschien net iets te geforceerd afgestemd op de films, tekenaar slaat de bal af en toe wat mis


De nieuwe Secret Avengers onder Marvel NOW! zijn zo secret dat ze het zelf niet eens weten. In deze nieuwe nummer #1 stuurt S.H.I.E.L.D. Hawkeye en Black Widow op topgeheime missie naar, jawel, Budapest…

0
Posted 24/02/2013 by

 
Full Article
 
 

Reverie

Secret Avengers ging in 2010 van start met in de hoofdrol een geheim team black-ops Avengers, die dreigingen tot de wereld dienden tegen te houden vooraleer ze zich voordeden en dit vaak op manieren die het grote publiek best niet te weten kwam. Schrijvers Ed Brubaker (Captain America), Nick Spencer (Morning Glories), Warren Ellis (The Authority) en Rick Remender (Uncanny X-Force) volgden elkaar op en de reeks stopte met deel #37. Onder Marvel NOW! krijgen we nu een nieuwe Secret Avengers #1 en de terugkeer van Nick Spencer, ditmaal bijgestaan door tekenaar Luke Ross (Captain America). De opzet van de reeks blijft min of meer hetzelfde, alleen is het nu de defensieorganisatie S.H.I.E.L.D. die de lakens uitdeelt en superhelden op topgeheime missies stuurt.

secretavengersvarGeheel inpikkend op wat werd geïmpliceerd in de Avengers-film, draait deze eerste issue om Hawkeye en Black Widow op een missie in Budapest. Ook ieders favoriete S.H.I.E.L.D.-agent Phil Coulson en de nieuwe (zwarte) Nick Fury Jr. doen mee. De missie loopt echter niet geheel volgens plan (of wel? het blijft immers spionagegedoe) en Hawkeye wordt gevangengenomen en ondervraagd door de vijand. Hierbij wordt duidelijk dat de boogschutter zelf eigenlijk niet al te veel weet van wat hij precies in Budapest doet. De reden hiervoor is dat de nieuwe Secret Avengers zo Secret zijn dat ze het zelf nauwelijks weten, of liever net zo veel/weinig weten als S.H.I.E.L.D. vindt dat nodig is. Via flashbacks komen we te weten dat de defensieorganisatie – momenteel onder leiding van de niet aan elkaar gerelateerde maar vaak haast identiek afgebeelde Daisy “Quake” Johnson en Maria Hill – via nanites en geheugenimplantaten hun geheime Avengers tracht te controleren/manipuleren. Typische superheldenspionage dus, dat doet terugdenken aan het hier eveneens aangehaalde Secret War uit 2004-05 (een verhaallijn die samen met Avengers Disassembled zowat de afgelopen tien jaar aan Marvel-events in gang zette). Superhelden op deze manier controleren en loslaten als persons of mass destruction loopt zelden goed af, vandaar dat S.H.I.E.L.D. hun vernieuwde formule eerst uitprobeert op de “minder machtige” Hawkeye en Black Widow.

Doorheen de issue krijgen we regelmatig het woord “Reverie” te zien, dat een staat van dagdromen betekent. En dat is inderdaad hoe Hawkeye en Black Widow deze missie zullen ervaren hebben. Er lijkt echter nog heel wat meer aan de hand achter de schermen en voor diegenen die schrijver Nick Spencers werk op Morning Glories wat kennen, zullen we ons doorheen de reeks dus nog aan geheimen van geheimen van geheimen mogen verwachten. Ook de verwijzingen naar de James Bond-franchise zijn hier duidelijk en in feite vrij toepasselijk. Tekenaar Luke Ross doet dan weer op zijn beste momenten denken aan Mike Deodato, de oorspronkelijke tekenaar van de reeks, en zijn stijl heeft in de meer donkere scènes ook wat weg van David Aja, Michael Lark en Alex Maleev (allen eerdere tekenaars op de reeks). Met andere woorden: he fits right in, ook al zijn z’n close-ups in dit deel vaak wat minder tot zelfs ronduit lelijk.

Secret Avengers #1 lijkt haar traditie als superheldenspionagethriller mooi verder te zetten en zelfs wat op te drijven in deze relaunch, met voldoende (of misschien net iets teveel) herkenningspunten met de Marvel-films voor nieuwe lezers. Het zal nooit de belangrijkste of grootste Avengers-reeks worden, maar de fans van het heerlijk manipulatieve S.H.I.E.L.D., Samuel L. Jackson als Nick Fury Jr. en Clark Gregg als Phil Coulson komen hier wel aan hun trekken. Interessanter zal het ongetwijfeld worden wanneer de ietwat “grotere” en meer nobele superhelden (ongewild) aangetrokken worden tot dit soort missies.

Secret Avengers #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.