Random Article


Snapshot #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Intrigerende cliffhanger

Op zijn slechtst


Kleur zou deze titel hebben goed gedaan.


De meeste mensen kennen Andy Diggle (The Losers, Adam Strange) en Jock (The Losers, Hellblazer) vooral van hun verfilmde Vertigo-comic The Losers. Begin 2012 maakten ze samen een nieuwe comic getiteld Snapshot die werd gepubliceerd in het Engelse stripblad 2000AD. Beide heren hebben natuurlijk ook een naam in de VS en vandaar dat deze miniserie […]

0
Posted 11/02/2013 by

 
Full Article
 
 

Okay, photos, we have photos. Let’s see, hit slideshow and…oh my god..

De meeste mensen kennen Andy Diggle (The Losers, Adam Strange) en Jock (The Losers, Hellblazer) vooral van hun verfilmde Vertigo-comic The Losers. Begin 2012 maakten ze samen een nieuwe comic getiteld Snapshot die werd gepubliceerd in het Engelse stripblad 2000AD. Beide heren hebben natuurlijk ook een naam in de VS en vandaar dat deze miniserie nu nog eens bij Image Comics wordt uitgebracht.

Stel je het volgende voor. Je bent een eenvoudige jongen zonder opsmuk. Terwijl je met je fiets door het park aan het crossen bent vind je een telefoon. Zo’n moderne met tal van foefjes. Gelukkig ben je goed opgevoed en besluit je om het ding terug te geven. Maar niet voordat je een van je beste vrienden hebt bezocht die in een stripwinkel werkt. Daar speel je wat met de telefoon en ontdek je dat de eigenaar slechts een vermelding in zijn contactenoverzicht heeft staan. Een onbekend bedrijf. Maar het ergste komt nog.. Er staan foto’s op van een lijk. Geschrokken bel je de politie en voordat je het weet zitten justitie en de eigenaar van de telefoon achter je aan.

Het is geen origineel idee. Maar deze comic wordt door twee zaken interessant gehouden. De hoofdpersoon is zo verschrikkelijk doorsnee dat je hem letterlijk in je vriendenkring zou kunnen hebben. Misschien zie je jezelf wel in zijn schoenen staan, lieve lezer? En de cliffhanger geeft de draai aan dit verhaal dat het nodig heeft om meer te zijn dan een standaard moordmysterie. Voor ons persoonlijk was de cliffhanger misschien wel de voornaamste reden om het tweede deel van deze serie op te pikken.

Wat wel tegenviel was het tekenwerk. Deze comic is uitgevoerd in zwart-wit. Maar het gebruik van zwart-wit tinten maakt deze issue te open. Alsof het wacht op de kleur die natuurlijk nooit zal komen.  Jock doet zichzelf hier geen plezier mee. Het werk zou beter gebaat zijn geweest bij kleur of op zijn minst wat grijstinten.

Snapshot #1 bij archonia.com

 

Comments

comments


de baard van alan moore

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.