Random Article


DC cancelt alweer zes titels, kondigt creatieve wissels aan in mei

 


3
Posted 08/02/2013 by

Het gaat niet zo goed met DC‘s New 52, als we het nog zo “nieuw” of zelfs “52” kunnen noemen. In mei zal de uitgeverij immers alweer zes van haar lopende reeksen stopzetten, zo bevestigden Editor-in-Chief en Editorial Director Bob Harras en Bobbie Chase. Tot de ongelukkigen behoren The Savage Hawkman, Deathstroke en The Fury of Firestorm, reeksen die er al vanaf het begin van de relaunch in september 2011 bij waren. Ook voor The Ravagers en het nog zeer recentelijk pas van start gegane Team 7 en Sword of Sorcery is de tijd van stopzetting al gekomen.

batwingarmor

Maar! Batwing krijgt een nieuw harnas!

De reden hiervoor is dat de personages en creatieve teams allemaal een andere toer zullen opgaan, maar uiteindelijk draait het hier voornamelijk gewoon om lage verkoopcijfers. Hawkman zal echter prominent te zien zijn in het nieuwe Justice League of America, de leden van Team 7 duiken in verschillende reeksen op en ook voor Deathstroke zijn er spoedige toekomstplannen. Amethyst uit Sword of Sorcery zou dan wel weer eens kunnen opduiken in Justice League Dark.

Met stopzettingen komen natuurlijk ook een hoop creatieve wissels. Zo zal Justin Jordan (Deathstroke, Team 7) de nieuwe schrijver worden van Superboy, verhuist Christy Marx van Sword of Sorcery naar Birds of Prey en trekt Michael Alan Nelson (Ravagers) naar Supergirl. Fabian Nicieza stopt overigens ook met Batwing te schrijven. Hij wordt vervangen door Jimmy Palmiotti en Justin Gray (Power Girl). De serie en haar hoofdpersonage zullen hierbij een radicale verandering ondergaan, wat al enigszins duidelijk wordt uit Batwing’s nieuwe harnas.

Over mogelijke vervangingsreeksen om het aantal series rond de 52 te houden werd voorlopig nog maar weinig gezegd. Al komt er natuurlijk spoedig een nieuwe Man of Steel-reeks en zijn er plannen om de Young Justice-lijn uit te breiden. Ook zullen er annuals voorzien worden voor Batman: The Dark Knight, Earth 2, Catwoman en Red Hood & The Outlaws.

DC‘s volledige solicitations voor mei worden begin volgende week vrijgegeven.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


3 Comments


 1. avatar
   

  Geen verrassingen die gestopt worden. Al is het wel snel dat ze Team 7 en Sword & Sorcery stopzetten.maar tot nu toe is er nog geen serie gecanceld die ik volg.
 2. avatar
   
  Veruca

  DC is er echt wel een zootje van aan’t maken. In plaats van zich vast te houden aan die 52 titels, zouden ze beter eens het principe ‘quality before quantity’ hanteren. Zoveel wissels in creative teams doet hun New 52 meer kwaad dan goed, vooral als ze dan nog eens 3 of 4 tekenaars op 1 issue zetten (zoals bij Ravagers bijv.), er zit gewoon geen structuur meer in. Ik had Ravagers eigenlijk al stopgezet, maar voor deze 3 of 4 extra nummers, maak ik de reeks ineens maar af.
 3. avatar
   
  CK3v1N

  Hetzelfde met Deathstroke hier. Had deze ook stopgezet maar koop nu gewoon tot het vanzelf stopt. Hebben we toch een volume volledig :-)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.