Random Article


Adventures of Superman wordt Digitale Comic voor iedereen, door iedereen

 


0
Posted 07/02/2013 by

advofsuperman

Cover via IGN

Sinds vorig jaar publiceert DC Comics elke weekdag aparte hoofdstukken van ongeveer 10 pagina’s voor verschillende digitale comicreeksen. Deze worden eerst uitgebracht via de DC Comics app, om daarna gebundeld te worden in gedrukte comics. Denk maar aan reeksen als Smallville Season 11, Batman: Arkham Unhinged en Injustice: Gods Among Us. Vanaf 29 april komt daar een nieuwe titel rond ‘s werelds eerste superheld, Superman, bij, mooi op tijd voor zijn terugkeer naar het grote scherm in de filmreboot Man of Steel. En ja, het ziet ernaar uit dat Supes terug zijn klassieke rode onderbroek zal dragen.

Adventures of Superman wordt een anthologiereeks, waarin steeds korte verhalen worden verteld die buiten de vaak ingewikkelde continuïteit van het huidige DCnU-universum staan. Dit betekent dat iedereen zonder enige voorkennis deze verhalen kan volgen. De nieuwe reeks gaat dus uit van hetzelfde principe als de huidige digitale vorm van pakweg Batman: Legends of the Dark Knight, waarin verschillende bekende en minder bekende comicmakers hun eigen korte take op het hoofdpersonage kunnen geven. De titel Adventures of Superman werd eerder al gebruikt om DC’s reguliere Superman-comic uit 1939 een nieuwe naam te geven (deze verkreeg immers in 1987 een eerste relaunch). De Adventures-ondertitel werd ook al gebruikt in Superman Adventures, comics die zich afspeelden in dezelfde wereld als de animatiereeks, en de cartooneske all-ages titel Superman Family Adventures, dewelke in april wordt stopgezet.

De digitale reeks gaat van start met twee hoofdstukken door sciencefictionauteurs Orson Scott Card en Aaron Johnston (Ender’s Game), met tekeningen van Chris Sprouse (Supreme). In het volgende verhaal nemen Jeff Parker (Thunderbolts) en Chris Samnee (Thor: The Mighty Avenger) het over voor een hervertelling van de eerste ontmoeting tussen Superman en aartsvijand Lex Luthor. Verdere gekende namen die aan Adventures of Superman zullen meewerken zijn o.a. Dan Abnett en Andy Lanning (Annihilation), Marv Wolfman (Crisis on Infinite Earths), Ed Benes (Justice League), Jeff Lemire (Sweet Tooth) en de inmiddels legendarische animatieproducer Bruce Timm (Batman: The Animated Series).

Het nieuwe Adventures of Superman gaat van start op 29 april. De hoofdstukken zullen vanaf mei per drie gebundeld worden in gedrukte comics, waarvan de eerste covers krijgt van Bryan Hitch (The Ultimates) en Chris Samnee. Voorlopig is het nog niet geweten of een andere digitale titel (Ame-Comi Girls op maandag, Injustice op dinsdag) hiermee in het gedrang komt.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.