Random Article


Before Watchmen: Minutemen #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Prima tekenwerk en een goed mysterieus verhaal.

Op zijn slechtst


Watchmen is een verhaal dat geen uitbreiding nodig had.


Met Before Watchmen: Minutemen #6 komt waarschijnlijk de meest bejubelde Watchmen prequel door Darwyn Cooke tot een eind. Wat vonden we ervan?

0
Posted 28/01/2013 by

 
Full Article
 
 

What kind of stupid shit fights crime with a noose around his neck?

In februari 2012 werd Before Watchmen aangekondigd, een reeks prequels op de comicsklassieker uit 1986. Inmiddels zijn we al bijna een jaar verder en wordt het tijd om de diverse Before Watchmen-comics stilaan af te sluiten. De enige comic waar we wel wat weemoedig van worden is Before Watchmen: Minutemen. Deze heeft, samen met Silk Spectre, laten zien dat er ruimte is om op een goede manier nog wat te spelen met de Watchmenfranchise. Minutemen leverde materiaal af dat  terecht een verdieping in het origineel genoemd zou kunnen worden.

In de voorbije vijf delen volgden we Hollis Mason, de eerste Nite Owl, tijdens het ophalen van zijn herinneringen. In zijn autobiografie schreef hij over de opkomst en de ondergang van het Minutemen-team. De hoogte- en vooral dieptepunten kwamen in vogelvlucht aan bod en lieten zien dat er veel meer speelde in deze wereld haar eerste superheldenteam dan dat mensen aanvankelijk dachten. Mason is in dit zesde deel op het punt aangekomen toen men plaats diende te maken voor de nieuwe generatie, maar niet voordat het laatste plotlijntje rondom Hooded Justice is afgerond.

Samen met de Silhouette zat Mason achter een kindermisbruiker aan. Het leek erop dat hun homoseksuele teamgenoot Hooded Justice hier meer van wist. Voordat het duo hem kon ontmaskeren werd Silhouette echter vermoord. Maar het spreekt voor zich dat Nite Owl het hier niet bij laat zitten. Er volgt een confrontatie gevolgd door een onverwacht bezoek met een bittere nasmaak. Als lezer mag je beweren dat dit zelfs de hele miniserie in een ander daglicht zet. Iets wat ook nog doorgewerkt wordt in het originele werk uit 1986. Het past dus wel bij een comic als deze. Daarom hebben we er vrede mee.

De grote trekpleister van deze serie blijft het tekenwerk van Darwyn Cooke (DC: The New Frontier, Detective Comics). In deze laatste issue was het vooral genieten van de manier waarop hij mensen als Ozymandias en Dr. Manhattan introduceert. De pagina’s waarop hij dat doet zijn erg fraai. Ook de rest van de comic is echter prima. Er verschijnt precies genoeg in beeld om het verhaal voort te stuwen. Prima werk.

De eindconclusie? Cooke had waarschijnlijk het beste materiaal om nog een verhaal omheen te bouwen. Het originele werk ging niet al te diep in op het verhaal van de Minutemen. Dan heb je natuurlijk ruimte om je ding te doen. Dat ding is dan wel weer op een goede manier verweven in de Watchmen-mythologie. Daar staat tegenover dat het verhaal niet per se verteld hoefde te worden. Vanuit commercieel oogpunt was deze actie te begrijpen. Creatief gezien niet. We hadden liever gezien dat men bij DC had gekozen voor een sequel. Maar wie interesse heeft in Before Watchmen kan zich aan Minutemen geen buil vallen.

Before Watchmen: Minutemen #6 bij archonia.com

before watchmen 6 1

Before Watchmen Minutemen 006 2

Before Watchmen Minutemen 006-3

Before Watchmen Minutemen 006 4

Comments

comments


de baard van alan moore

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.