Random Article


Ultimate Comics: Spider-Man by Brian Michael Bendis Volume 3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , , , ,
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Verzamelt: Ultimate Comics: Spider-Man #11-18
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het heeft alle kenmerkende gezelligheid van deze reeks.

Op zijn slechtst


De lezer wordt lukraak middenin een crossover gegooid.


Met veel kracht hoort veel verantwoordelijkheid. Yep, ook hier in deze derde bundel van Miles Morales als de nieuwe Ultimate Spider-Man…

0
Posted 23/01/2013 by

 
Full Article
 
 

If he’s too young to join the army he’s too young to wear a uniform.

Waar waren we gebleven? Er is een nieuwe Ultimate Spider-Man genaamd Miles Morales die bijna geruisloos in de schoenen van de overleden Peter Parker is gegleden. Onder aanmoediging van zijn beste vriend Ganke zet hij zijn eerste stapjes als de nieuwe Spider-Man. Hij ontdekt dat zijn oom bekendstaat als de “supercrimineel” The Prowler, die op zijn beurt dan weer ontdekt dat ie onbewust een rol speelde in het proces waarin Miles zijn gaven kreeg. Het toeval wil dat Miles zijn oom graag mag, maar zijn vader heeft liever niet dat ie met zijn oom omgaat. Hierdoor heeft oompje lief een belangrijke troef in handen om dingen van hem gedaan te krijgen.

In het eerste deel van deze bundel gaan we dan ook verder met deze verhaallijn.  De opkomst van de nieuwe Mexicaanse wannabe Kingpin is een goede reden voor oom en neef om samen te werken. Is dit het begin van een mooie team-up? Daar lijkt het wel op, maar The Prowler heeft andere plannen. Hij wil de nieuwe Kingpin worden en Miles misbruiken als een soort zware jongen. Daar voelt hij niets voor. In de confrontatie die volgt krijgt Miles een eigen versie van ‘Bij veel kracht hoort veel verantwoordelijkheid‘ voor de kiezen. Na deze verhaallijn volgt een korte overgangspassage. Deze is vooral interessant voor de lezers die deze serie al lang volgen. Hou wel een doosje tissues klaar.

De rest van de bundel staat in het teken van het grote Ultimate Comics-event Divided We Fall. Niet de meest originele titel en ook niet het meest interessante uitgangspunt. Elke issue wordt vanaf dat moment voorafgegaan door een kaart waarop de actuele situatie in de VS is te zien. Er is schijnbaar sprake van een grootschalige revolte waarin diverse staten in opstand komen tegen de regering. Er wordt stevig teruggevochten door diezelfde regering en er lijken diverse partijen een gooi te doen naar de macht. De grote lijn van deze crossover ontgaat echter de lezer wanneer je niet alle Ultimate-series volgt. In Ultimate Comics Spider-Man krijgen we vooral de fall-out van deze gebeurtenissen te zien in New York.

De Divided We Fall-portie is dan ook de mindere verhaallijn. De introductie verloopt niet goed. De lezer krijgt een scherm voor de kiezen waarin hij/zij ziet dat er iets verandert is aan de status quo. Maar waar is het hele conflict mee begonnen? Het is dan ook weer ergernis opwekkend dat Brian Michael Bendis (Powers, Brilliant) wederom het verhaal uit de kast haalt dat Captain America onze held niet geschikt vind en hem eigenlijk wil trainen vooraleer hij de strijd aanbindt met de misdaad. Net zoals Peter Parker voor hem, is ook deze Spidey het er niet mee eens en laat hij zich niet tegenhouden. Het is begrijpelijk dat Cap geen voorstander is van het idee dat er een nieuwe Spider-Man rondloopt. Zeker ook omdat hij betrokken was bij de dood van zijn voorganger. Maar het vervelende is dat dit subplot te lang duurt. Het mag weleens worden afgerond.

De actie die hierop volgt is in ieder geval wel vermakelijk. Spidey staat zijn mannetje en weet de aandacht van Spider-Woman op zich te vestigen. Gezien de bijzondere afkomst van deze spinnenvrouw zou het verbazen als we hier niet een begin voor een potentieel nieuw subplot voorbij zagen komen.

Als laatste nog even de melding dat deze serie met David Marquez (The Magdalena, All-New X-Men) en Pepe Larraz (Captain America, The Mighty Thor) twee nieuwe tekenaars heeft.  Stilistisch liggen de twee op het eerste gezicht dicht bij elkaar. Maar Larraz heeft, kijkend naar zijn personages, nogal wat Japanse invloeden in zijn werk liggen. Hoewel het niet altijd prettig is om een verhaallijn door meerdere tekenaars getekend te zien worden moeten we toch stellen dat Marvel er in dit geval mee wegkomt.

Mensen die van deze serie houden kunnen de bundel blind kopen. Maar omdat we geen fan zijn van de manier waarop er met de crossover wordt omgegaan krijgt dit minder punten dan normaal.

Ultimate Comics Spider-Man vol 3 bij archonia.com

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.