Random Article


Star Wars #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Brengt de originele sfeer van Star Wars terug, zeer mooi tekenwerk

Op zijn slechtst


Soms wat te veel uitleg


Ondanks de overwinning in de strijd bij Yavin, waarin de Death Star vernietigd werd, heeft het gevreesde Galactische Keizerrijk nog altijd veel macht in het universum… De nieuwe Star Wars reeks van Dark Horse speelt zich niet lang na Episode IV – A New Hope af en biedt nieuwe avonturen voor de klassieke personages…

5
Posted 17/01/2013 by

 
Full Article
 
 
Star Destroyer dropping out of light speed! Practically on top of us… range, five clicks… We have tie interceptors!

30 jaar na de originele trilogie die de hele sciencefictionwereld op zijn kop zette is Star Wars nog altijd big business. Over de decennia heen werden er talloze boeken en comics geschreven, kwamen er verscheidene tekenfilms, een tweede trilogie, een resem videogames en RPG’s en vanaf 2015 gaat Disney er nog een hele boel aan toevoegen. Het Expanded Universe is enorm en eindeloos qua mogelijkheden en karakters. Maar met deze nieuwe ongoing comic van Dark Horse keert Brian Wood (The Massive) terug naar de roots van de franchise. Dit verhaal speelt zich immers een paar maanden na de gebeurtenissen van Episode IV – A New Hope af en dus nog voor The Empire Strikes Back. In de hoofdrollen zullen we dus vooral de alom bekende en geliefde klassieke personages zien zoals Luke Skywalker, Darth Vader, Princess Leia, Han Solo, Chewbacca en hopelijk nog vele anderen.

Ondanks de overwinning van de rebellen in de strijd bij Yavin, waarin de Death Star vernietigd werd, heeft het gevreesde Galactische Keizerrijk nog altijd veel macht in het universum. De rebellen zijn naarstig op zoek naar bondgenoten, nieuwe voorraden, en vooral, een nieuwe permanente thuisbasis. In de zoektocht naar die thuis, zijn drie helden van de rebellen naar de Outer Rim, het verre uiteinde van het universum, gereisd…

Luke, Wedge en Leia komen aan bij een planeet die veel potentieel heeft om hun nieuwe thuisbasis te worden. Maar het duurt niet lang of er komt een Star Destroyer aan vlak bij hun positie en ze worden belaagd door een eskadron TIE Fighters. Leia moet een noodlanding maken op de planeet en toont daarna dat ze na de gebeurtenissen van de laatste tijd geen onschuldig prinsesje meer is en zeker en vast haar mannetje kan staan. Ze kunnen uiteindelijk maar nipt ontkomen en keren terug naar de rebellenvloot. Daar krijgt Leia de opdracht om een team samen te stellen waarmee ze twee missies moet vervullen in het grootste geheim: een nieuwe thuisbasis én de spion zoeken. Darth Vader wordt langs zijn kant op de vingers getikt door de Keizer en heeft heel wat stof om over na te denken…

Tekenaar van dienst is Carlos D’Anda (Batman: Arkham City) en zijn stijl past perfect bij deze comic. Zijn oog voor detail, vooral bij de voertuigen en locaties, is schitterend. De karakters zijn ook herkenbaar maar vertonen geen echte gelijkenis met de acteurs van destijds. En dat is eigenlijk een pluspunt. Een comic is en blijft een ander medium dan een film, dus dergelijk onderscheid mag er zeker zijn. Leia is met momenten redelijk wulps, maar daar zullen enkel de puristen over vallen. Wood gebruikt hier en daar wel veel technisch jargon en de uitleg ligt er soms erg dik op, maar dit zijn in feite maar kleine minpuntjes. Dit eerste deel vervult zijn taak erg goed en biedt een goede introductie voor deze verhaallijn, dewelke veel potentieel vertoont. De sfeer zit goed, de karakters komen goed over en het tekenwerk is erg goed.

Voor iemand die nog eens nieuwe avonturen wil beleven met de klassieke personages, zonder de hele geschiedenis van het Expanded Universe te moeten kennen is deze nieuwe Star Wars-reeks ideaal. Voor de grote fans die al wel veel meer ervaring hebben binnen het Star Wars-universum, staat de angst voor inmenging in de continuïteit mogelijk in de weg om er ten volle van te kunnen genieten. Want dat moet je gewoon doen met deze comic: genieten van de nostalgie die het teweegbrengt.

STAR WARS #1 (2ND PTG) bij Archonia.com

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


5 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Leuke review: interesse gepiekt en toegevoegt aan m’n monthly’s 8-)
 2. avatar
   
  Shark_87

  Heb de #1 gekocht en het is inderdaad veelbelovend!
 3. avatar
   
  Vyron

  “Ondanks de overwinning van de rebellen in de strijd bij Yavin, waarin de Death Star vernietigd werd, heeft het gevreesde Galactische Keizerrijk nog altijd veel macht in het universum. De rebellen zijn naarstig op zoek naar bondgenoten, nieuwe voorraden, en vooral, een nieuwe permanente thuisbasis. In de zoektocht naar die thuis, zijn drie helden van de rebellen naar de Outer Rim, het verre uiteinde van het universum, gereisd…”

  Ben ik de enige die dit aan het lezen was met het klassieke Star Wars nummer op de achtergrond in mijn hoofd?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.