Random Article


RW Uitgeverij: Eerste Reeks Nederlandstalige DC Titels bekend

 


0
Posted 17/01/2013 by

Eerder lieten we al het nieuws op jullie los dat RW Uitgeverij, de Nederlandse afdeling van het Italiaanse RW Edizioni, binnenkort ook in Nederland en Vlaanderen Nederlandstalige edities van DC Comics, Vertigo en MAD zal uitgeven. Juniorpress-alumni Peter de Bruin en Olav Beemer verzorgen hiervoor de redactie. Via een post van Beemer op het weeklydose-forum weten we al welke titels we de komende maanden in de winkelrekken mogen verwachten. Het RW-schema voor de eerstvolgende maanden ziet er als volgt uit:

Februari

BATMAN: FORTUNATE SON. Een DC-graphic novel door Gerard Jones en Gene Ha uit 1999 waarin de generatiekloof tussen Batman en zijn sidekick Robin wordt belicht.

100 BULLETS VOLUME 1, door Brian Azzarello, Eduardo Risso en Dave Johnson. Deze vertaling van de Eisner Award-winnende Vertigo-reeks uit 1999-2009 zal maandelijks verschijnen en telkens vier Amerikaanse comics bevatten.

TRANSMETROPOLITAN VOLUME 1, door Warren Ellis en Darick Robertson. Deze vertaling zal tweemaandelijks verschijnen en telkens zes delen bundelen van de bejubelde cyberpunkserie met Spider Jerusalem, Gonzo journalist van de toekomst, in de hoofdrol. Het eerste volume staat dus gelijk aan Back on the Street, het eerste volume van de Amerikaanse serie.

Maart

BATMAN: YEAR ONE, de vierdelige verhaallijn uit 1987 door Frank Miller en David Mazzuchelli die het eerste jaar van Batman in Gotham City kadert. Hoofdinspiratie voor Batman Begins en natuurlijk de hierop gebaseerde animatiefilm.

SUPERMAN: SON OF SUPERMAN, een DC Elseworlds-graphic novel uit 1999 door Howard Chaykin, David Tischman en J.H. Williams III. Hierin krijgen we een toekomst te zien waar Superman vermist wordt en zijn zoon, John Kent (voorzien van dezelfde krachten) in de voetstappen van zijn vader treedt en uiteindelijk opgejaagd wordt door een Justice League gecontroleerd door Lex Luthor.

WONDER WOMAN: THE HIKETEIA, een aparte graphic novel door Greg Rucka (vooraleer hij zijn run op Wonder Woman volume 2 begon) en J.G. Jones uit 2002. Hierin wordt de Amazoneprinses via een oud Grieks ritueel in haar eer gebonden aan een jonge vrouw uit Gotham City en treedt ze in conflict met Batman.

PREACHER 1. Deze uitgave van de Vertigo-klassieker door Garth Ennis en Steve Dillon uit 1995-2000 wordt extra dik (er is sprake van tien tot twaalf Amerikaanse comics).

100 BULLETS VOLUME 2, met de volgende vier delen van de Vertigo-serie.

April

BATMAN: EARTH ONE, een aparte graphic novel door Geoff Johns en Gary Frank uit 2012 die de oorsprong van Batman opnieuw vertelt en in een hedendaagse setting plaatst. Onze review lees je hier.

SUPERMAN: EARTH ONE, een aparte graphic novel door J. Michael Straczynski en Shane Davis uit 2010 die de oorsprong van Superman opnieuw vertelt en in een hedendaagse setting plaatst. Eerste van de Earth One-lijn.

JLA: EARTH 2, een aparte graphic novel door Grant Morrison en Frank Quitely uit 2000, waarin de Justice League te maken krijgen met een parallelle aarde waarin alles omgekeerd is en waarin de mensheid onder de duim leeft van het Crime Syndicate. Vormde de hoofdinspiratie voor de animatiefilm Justice League: Crisis on Two Earths, gebaseerd op het oude Earth-3 en heeft helemaal niks te maken met Earth One of de huidige New 52. DC en parallelle werelden, je zou er een boek over kunnen schrijven (of een reeks specials).

100 BULLETS VOLUME 3.

TRANSMETROPOLITAN VOLUME 2, verzamelt de volgende zes delen (oftewel het Amerikaanse volume 2: Lust for Life).

Mei

ABSOLUTE BATMAN: THE KILLING JOKE. De klassieke DC-graphic novel uit 1988 door Alan Moore en Brian Bolland die een mogelijke oorsprong voor Batman‘s aartsvijand The Joker biedt en waarin Barbara Gordon (Batgirl) tot een kreupele gemaakt werd, zal vermoedelijk ook in het Nederlands in DC’s grote Absolute-formaat worden uitgegeven.

ABSOLUTE SUPERMAN: FOR TOMORROW. DC’s grote verhaallijn rond de man van staal uit 2004-2005 door Brian Azzarello en Jim Lee, waarin Superman te kampen krijgt met een geloofscrisis, de verdwijning van één miljoen mensen (waaronder zijn vrouw Lois Lane) en een alternatieve versie van General Zod. Ook For Tomorrow zou in een Absolute-formaat uitgebracht worden.

SUPERMAN: EARTH ONE VOLUME 2, de sequel op Superman: Earth One uit 2012, eveneens door JMS en Shane Davis. Onze review lees je hier.

CATWOMAN: WHEN IN ROME, een bundeling van de zesdelige miniserie uit 2004 door Jeph Loeb en Tim Sale. Hierin gaat Catwoman, vergezeld van The Riddler, in Rome op zoek naar haar ware vader en werkelijke link met de Falcone-maffiafamilie. Speelt zich af tijdens Batman: Dark Victory.

FABLES VOLUME 1. Van Bill Willingham‘s ferm bejubelde Vertigo-reeks (gestart in 2002) rond verscheidene sprookjes- en folklorepersonages verschenen al twee vertaalde delen, maar dit wordt allemaal opnieuw gestart.

100 BULLETS VOLUME 4.

Beemer wist verder nog te vermelden: “In de maanden daarna staat meer moois op het programma… waaronder klassieke Vertigo-series, een aantal ‘New 52‘-series en enkele uitgaven van ‘Before Watchmen‘. Ook zal een MAD-paperback het levenslicht zien (‘MAD about the Mob’). Ambitieus? Zonder meer… maar wij hebben de twijfel en kritiek even op een zijspoor gezet en besloten blij te zijn dat een van de ‘grote twee’ Amerikaanse stripuitgeverijen weer nadrukkelijk is vertegenwoordigd op de Nederlandstalige markt.

Het merendeel van deze vertaalde bundelingen zal schijnbaar een prijskaartje bevatten tussen de 13.95 en 16.95 euro, een tikkeltje goedkoper dan de Amerikaanse tegenhangers dus. De officiële website van RW Uitgeverij vind je hier.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.